Wensenlijst Categorieën

Inspiratie

Kun jij niet genoeg krijgen van leuke weetjes, nieuwtjes, tips en trucs of ben je gewoon een paardengek die van alles op het gebied van paarden houdt? Check hier de laatste musthaves en vind de meest toffe items voor jou en je paard. Ontdek de speciaal voor jou samengestelde thema shops zoals de Pony shopFrysian shopOranje shop en de Gentlemen's Club. Ook hebben we de mooiste setjes voor je samengesteld in shop de look en lees hier onze nieuwste blogs!
 


Elektrolyten: Voorkom het verlies van belangrijke mineralen tijdens hoge temperaturen!

woensdag, 20 juli 2016

Het is tropisch warm in Nederland en dat betekent zweten! Ook paarden hebben het tijdens deze oplopende temperaturen zwaar te verduren. Om de lichaamstemperatuur op pijl te houden, verliest het paard zijn warmte door middel van zweten. Bij zweten verliest het paard niet alleen vocht, maar ook belangrijke mineralen zoals natrium, kalium, calcium en magnesium. Deze verzameling van mineralen worden ook wel elektrolyten genoemd.
Meer informatie

Dazenval: pak het probleem groots aan! *video*

vrijdag, 15 juli 2016

Dazen vormen in de maanden juli en augustus een ware plaag en zijn niet van onze viervoeters af te slaan! De dazenval is daarom deze zomer onmisbaar en zal ook jouw topper een rustige zomer bezorgen. Maar wist je dat de dazenval niet alleen het huidige dazen probleem in het weiland aanpakt, maar ook op het lange termijn voordelen heeft?
Meer informatie

Gastblogger: Advocaat Monica → Een paard kopen met een oude (pees)blessure zonder risico?

dinsdag, 12 juli 2016

Eerder dit jaar schreef ik al eens over de gevolgen van gebreken aan paarden in het kader van koop. Hierbij staat de vraag voorop: voldeed het paard aan de eigenschappen die de koper op grond van de (koop)overeenkomst mocht verwachten? Van belang is hierbij (1) de aard van de zaak, (2) de mededelingen van de koper, (3) de eigenschappen die de koper op grond van de overeenkomst mocht verwachten en (4) de geschiktheid voor normaal gebruik. Op het moment dat er sprake is van een professionele koper (niet consument) is het aan deze koper om eventueel aan te tonen dat het paard niet aan de koopovereenkomst voldoet.
Meer informatie

Vamoose: de meest krachtige verdediging tegen vliegen!

donderdag, 07 juli 2016

Ben jij al bekend met de unieke Vamoose behandeling die toegepast wordt op een aantal vliegendekens van Horseware? Deze technologie is in de deken verwerkt om je paard extra onaantrekkelijk te maken voor vliegen en andere insecten. Het kan ingezet worden op verschillende soorten materialen, zoals bijvoorbeeld paardendekens! Wij leggen je graag uit waarom de eczeemdeken Rambo Sweet Itch Hoody Vamoose hierdoor de meest krachtige verdediging is tegen vliegen en andere insecten!
Meer informatie

Dé oplossing voor vervelende steekvliegen en dazen tijdens het rijden

dinsdag, 05 juli 2016

Heb je deze zomer leuke uitstapjes gepland met je paard? Ongetwijfeld staat er ook een heerlijke buitenrit bij je op de planning. Het enige probleem is dat in deze periode de dazen en vervelende steekvliegen enorm actief zijn. Zowel in het bos als in de buurt van gras en water, van zonsopkomst tot zonsondergang zijn deze vervelende insecten letterlijk niet van je paard af te slaan.
Meer informatie