Gastbloggers

Gastblog HorseFitShop: Hoe zit het met de vetjes?

dinsdag, 17 september 2019

Jazeker, we gaan het hebben over de vetjes. Maar in dit geval ligt het waarschijnlijk iets minder gevoelig dan je in eerste instantie zou denken. De vetjes waar we het in deze blog over gaan hebben zijn de Omega vetzuren. Waarom zijn deze belangrijk voor je paard? Je leest het in de blog.
Meer informatie

Gastblog Puur - zandkoliek

dinsdag, 17 september 2019

Wat mij opvalt is dat de minst populaire (dus gelezen) blogs, de verhalen zijn die gaan over aandoeningen waar we liever niet aan denken: rhino, droes, peesblessures…. en zandkoliek. Je wilt er niet aan, dat ook jouw paard ooit te maken kan krijgen met zandkoliek. Tot het zover is. Heel internet staat vol met goedbedoelde tips over wat je dan het beste kan doen. Maar om beter te begrijpen wat er aan de hand is als jouw paard zandkoliek heeft, is het handig om eerst te snappen hoe het spijsverteringstelsel van het paard werkt.
Meer informatie

Gastblog Bucas - Herfst! Wat trek ik mijn paard aan?

dinsdag, 10 september 2019

We kennen het allemaal wel; je staat voor je kledingkast en denkt: wat trek ik nu weer aan vandaag? Zeker tijdens wisselvallig weer, rond de overgang van de zomer naar de herfst, is het soms best lastig om je hier goed op te kleden. Het ene moment schijnt de zon en een uur later sta je midden in een plensbui. Tja…. had nou toch maar die waterdichte jas aan gedaan.
Meer informatie

Gastblog HorseFitShop: Code geel bij horzeleitjes!

maandag, 02 september 2019

Horzelalarm!!! Hoewel horzels zelf ook superirritant zijn, zijn het vooral de horzeleitjes die een gevaar kunnen vormen voor je paard. Heb jij al kleine, gele stipjes gespot op je paard? Yep, dat zijn ze hoor, de horzeleitjes. Waarom ze dan gevaarlijk zijn voor je paard? Lees het in deze gastblog van HorseFitShop.
Meer informatie

Q&A met Sanne Voets: ‘Ik kom helemaal niet uit een paardengezin, dus ik denk dat mijn ouders de paarden lang hebben afgehouden’

maandag, 26 augustus 2019

Als je naar de erelijst van Sanne Voets kijkt, actief in de internationale dressuur voor ruiters met een lichamelijke beperking, zal menig ruiter daarvan dromen! Nederlands kampioen, Europees kampioen, Wereldkampioen, en dat zelfs meerdere malen. Uiteraard mist Paralympische kampioen ook niet in het rijtje. Jullie kregen de kans om vragen te stellen aan deze topamazone. Lees hieronder haar inspirerende antwoorden.
Meer informatie

Gastblog Lammert Haanstra: Het longeertouwtje

dinsdag, 20 augustus 2019

In weer een nieuwe gastblog van Lammert Haanstra vertelt hij je over het longeertouwtje en de bijzetteugels. Hoe zien deze hulpteugels eruit? Waarom gebruik je ze en op welke manier? Met behulp van foto’s en een professionele uitleg neemt hij je mee in de wereld van longeren met een longeertouwtje of bijzetteugels.
Meer informatie
  • van 23
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!