Gastbloggers

Gastblogger Advocate Monica → Koop jij of koop ik?

woensdag, 05 oktober 2016

In de paardenwereld is het gebruikelijk dat er soms wordt gewerkt met tussenpersonen/commissionairs/vertegenwoordigers. In veel situaties gaat dit goed; bijvoorbeeld iemand zoekt een paard of wenst zijn paard te verkopen en schakelt voor de verkoop/aankoop een andere partij in om deze verkoop/aankoop te regelen. In veel gevallen worden hier duidelijke afspraken over gemaakt (waaronder over commissie etc.), maar uiteraard zijn hier ook gevallen te bedenken waarin er discussie ontstaat namens wie of door wie er wordt opgetreden.
Meer informatie

Fashion gastblog Pumps & Paarden: 10x de leukste items uit de nieuwe najaarscollecties

dinsdag, 06 september 2016

Het is alweer begin september en dat betekent dat de nieuwe najaar- en wintercollecties langzaam de winkels van Epplejeck in druppelen. Ik vind het ontzettend jammer dat de zomer alweer bijna voorbij is, maar stiekem vind ik het ook wel weer heel leuk om die nieuwe winterse kleding te zien. Shoppen!
Meer informatie

Gastblogger: Advocate Monica → Wat niet weet, wat niet deert?

donderdag, 25 augustus 2016

Het Gerechtshof Den Bosch houdt zich opnieuw bezig met de beoordeling van een kwestie rond de verkoop van een paard. In mijn vorige blog sprak ik over een zaak, waarin het hof – kort gezegd – van oordeel was dat het bekend zijn met een oude peesblessure bij de koper, de kansen tot vernietiging van de koopovereenkomst kan verkleinen. Op dat moment maakt de koper immers een afweging om het risico te aanvaarden dat het paard een blessure heeft gehad die wellicht terugkomt. Maar wat nou als de koper niets van een oude blessure af weet?
Meer informatie

Gastblogger: Advocaat Monica → Een paard kopen met een oude (pees)blessure zonder risico?

dinsdag, 12 juli 2016

Eerder dit jaar schreef ik al eens over de gevolgen van gebreken aan paarden in het kader van koop. Hierbij staat de vraag voorop: voldeed het paard aan de eigenschappen die de koper op grond van de (koop)overeenkomst mocht verwachten? Van belang is hierbij (1) de aard van de zaak, (2) de mededelingen van de koper, (3) de eigenschappen die de koper op grond van de overeenkomst mocht verwachten en (4) de geschiktheid voor normaal gebruik. Op het moment dat er sprake is van een professionele koper (niet consument) is het aan deze koper om eventueel aan te tonen dat het paard niet aan de koopovereenkomst voldoet.
Meer informatie

Gastvlog: Pumps & Paarden → Winactie met Imperial Riding

woensdag, 08 juni 2016

Gastblogger Mara van Pumps en Paarden wordt gastvlogger! In samenwerking met Imperial Riding mogen wij een complete zomerse outfit van IR verloten! Mara gaat in haar vlog op bezoek bij Epplejeck Heemskerk om te shoppen én om de outfit te laten zien.
Meer informatie
  • van 24
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!