Gastbloggers

Gastblogger: Advocaat Monica van Praktijkgroep Hippisch Recht → Instructeurs: let op!

dinsdag, 31 mei 2016

In de paardensport is het niet ongebruikelijk dat er door vele verschillende personen (met en zonder instructeursdiploma) les wordt gegeven. Iedereen kent het wel: het buurmeisje heeft les nodig en de buurvrouw vindt het met haar ervaring wel erg leuk om dit te doen. In 9 van de 10 gevallen is dit ook geen enkel probleem.
Meer informatie

Gastblogger: Advocaat Monica van Praktijkgroep Hippisch Recht → Kan een andere partij ook aansprakelijk zijn?

vrijdag, 08 april 2016

In mijn vorige blog ging ik in op het wettelijke uitgangspunt van aansprakelijkheid van de eigenaar van een paard. Veel paarden worden gebruikt om bijvoorbeeld manege lessen te geven ofwel de paarden worden in training bij een stal geplaatst. Bij het eerste voorbeeld wijkt de aansprakelijkheid vaak niet veel af van het wettelijke uitgangspunt, aangezien veel maneges zelf eigenaar zijn van hun manege pony's en paarden. In dat scenario zal het wettelijk uitgangspunt gelden dat de manege als eigenaar aansprakelijk is voor de eventuele schade die dat paard veroorzaakt.
Meer informatie

Gastblogger: Advocaat Monica van Praktijkgroep Hippisch Recht → Wie moet betalen

woensdag, 24 februari 2016

Nagenoeg iedereen weet dat de kans bestaat dat iets of iemand beschadigd raakt doordat een paard onverwachts iets doet. Aangezien een paard zelf geen schade kan vergoeden, heeft de wetgever voorzien in een risicoaansprakelijkheid. Dat wil zeggen dat de eigenaar van een paard aansprakelijk is voor alle gevallen van schade die het gevolg zijn van acties van het paard die het paard uit eigen beweging uitvoerde. Dit reikt behoorlijk ver en dat zal ik aan de hand voor een voorbeeld toelichten.
Meer informatie

Gastblogger: Mara van Pumps & Paarden → TREND: Het customizen van je rijoutfit + win een rijjasje van BR!

dinsdag, 02 februari 2016

Van losse capcovers om je cap een nieuwe look te geven, tot rijjasjes waarvan je de kraag en zakken kunt verwisselen: het customizen van je rijoutfit wordt steeds bekender en is dan ook dé trend van dit moment! Voor de prijs van één rijjasje, kun je gemakkelijk regelmatig van look wisselen. Bij bijvoorbeeld het Monaco Softshell jasje van BR kun je helemaal zelf bepalen welke kleur kraag en zakjes je neemt. Ben je de rode details zat? Dan zet je er gewoon een blauw kraagje en zakken op, zonder direct weer een heel nieuw jasje te moeten aanschaffen. Ik ben fan!
Meer informatie

Gastblogger: Quillemette van Paard & Lifestyle → Review Outdoordeken Epplejeck Extreme

dinsdag, 26 januari 2016

Vorige week waren de temperaturen plots gedaald en dan worden de dikkere dekens weer uit de kast gehaald. Nederland kleurde zelfs op sommige plekken mooi wit en de schaatsen konden weer uit het vet gehaald worden. Maar dat de temperaturen plots kunnen schommelen bleek wel toen afgelopen maandag de warmste dag in de geschiedenis gemeten werd voor 25 januari. Wat de winter ons verder gaat brengen is nog een groot raadsel, maar mochten de temperaturen weer dalen en je bent op zoek naar een winterdeken, lees dan verder. Ik mocht namelijk de Epplejeck Extreme 300 gram deken testen.
Meer informatie

Gastblogger: Advocaat Monica van Praktijkgroep Hippisch Recht

donderdag, 07 januari 2016

Heb jij een paard met problemen? Nederland is ondanks het kleine formaat een grote speler in de paardensport. Er worden veel Nederlandse paarden geëxporteerd en ook in Nederland wordt de paardensport actief bedreven. Dit maakt dan ook dat de nog steeds toenemende hoeveelheid paarden en daarbij ook de steeds duurdere paarden, de belangen van de betrokken partijen vergroten. Door deze toenemende belangen zijn er dan ook steeds vaker procedures over paarden, waarin aansprakelijkheidsrecht en verbintenissen-/consumentenkooprecht de meest voorkomende gevallen zijn. De aansprakelijkheidskwesties zal ik in een volgende blog doornemen. Voor nu zal ik mij beperken tot het verbintenissen-/consumentenkooprecht.
Meer informatie
  • van 30
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!