Wensenlijst Categorieën

Trends & Tips

Gouden scheertips: van ongetemde berenvacht naar een prachtige coupe

woensdag, 25 oktober 2017

Begint de vacht van jouw paard steeds meer te lijken op die van een ongetemde beer? Zit je er aan te denken om je paard een nieuwe coupe te geven en met een scheerapparaat aan de slag te gaan? Wij zetten alle punten omtrent het scheren van je paard voor je op een rij zodat jij weet wat je moet doen.
Meer informatie

Het dilemma dat neusriemen heet!

woensdag, 30 augustus 2017

Neusriemen komen in verschillende soorten met ieder een andere inwerking voor. Niet iedere neusriem is geschikt voor ieder paard, maar welke neusriem is dan het meest geschikt voor jouw paard? Een lage neusriem, Mexicaanse, Engelse of gecombineerde neusriem… Door de bomen kun je soms het bos niet meer zien en is het lastig om de juiste keuze te maken. Heb jij er moeite mee of ben jij benieuwd wat de werking is van de verschillende neusriemen? No worries: lees dan hieronder de blog. Uiteraard hebben we weer gave hoofdstellen toegevoegd met de verschillende neusriemen. Echte musthaves!
Meer informatie

De trend van dit moment: de rijlegging!

woensdag, 07 juni 2017

De kans is groot dat je het woord rijlegging of paardrijlegging de afgelopen weken voorbij hebt zien of horen komen, want het is dé trend van dit moment! Het is modern, fashion en vooral sportief! Wat is er nu zo bijzonder aan deze broeken en waarom mag dit item niet ontbreken in jouw garderobe de komende zomer?
Meer informatie

Uitgelicht door EJ-er Mariëtte: de clicker

dinsdag, 09 mei 2017

EJ-er Mariëtte gebruikt al heel wat jaren de clicker om zowel de hond als de paarden te trainen. Nu Epplejeck de clicker ook in het assortiment heeft, maakt ze jullie graag net zo enthousiast over het gebruik hiervan en hoopt ze dat jullie hier ook veel plezier aan zullen beleven. Waar het enthousiasme vandaan komt? Lees het hieronder!
Meer informatie

EHBO bij paarden

woensdag, 15 februari 2017

Hoe voorzichtig en oplettend je ook bent, het kan bij iedereen gebeuren; van het één op andere moment wordt je paard ziek of hij verwondt zichzelf. Soms moet je als eigenaar snel handelen om erger te voorkomen voordat de dierenarts arriveert. Een ongeluk zit in een klein hoekje. En dit geldt zeker voor paarden, want oh wat zijn het soms ook brokkenpiloten! Een zekere kennis van EHBO is een must en een EHBO koffer met de basis artikelen waarmee je jouw paard kunt helpen mocht dit nodig zijn komt vroeg of laat van pas.
Meer informatie

Verveling op stal

dinsdag, 07 februari 2017

Koning winter komt ons aankomende week weer verblijden met zijn aanwezigheid. Sommige paarden staan in de zomer en winter altijd buiten, waar ze ook beschikking hebben over een fijne schuilstal. Dit is niet voor ieder paard weggelegd, met het gevolg dat paarden winterdag meer op stal staan dan in de zomer. Op stal slaat de verveling vaak snel toe. Verveling kan omslaan in stress, wat tot stalondeugden kan leiden. Heb jij wel eens kritisch naar je paard gekeken en je afgevraagd of hij nog wel happy in zijn stal staat? Hieronder vind je een aantal tips waarmee je jouw paard wat afleiding kan geven, op stal en in het land. Want met simpele tips en trucs heeft je paard meer plezier, ook als hij langer op stal moet staan!
Meer informatie