Wensenlijst Categorieën

Video's

How to: Orscana Sensor bij deken

woensdag, 25 oktober 2017

Ben jij wel eens onzeker over welke deken je paard of pony het beste op kan? In deze nieuwe video test EJ-er Manon de Orscana Sensor uit, dé oplossing tegen dekenstress! Deze sensor is er om het welzijn van jouw paard meten. De Orscana paardensensor meet de temperatuur van jouw paard, de buitentemperatuur, de weersverwachrting, het vochtgehalte onder de paardendeken en de bewegingen en activiteit van jouw paard! De sensor vertelt je door middel van de Orscana applicatie hoe jou paard zich voelt, hoe actief jouw paard of pony is en welke deken jouw paard het beste kan dragen de aankomende nacht. Deze voorspelling wordt gebaseerd op de gegevens van de vorige nacht en er wordt rekening gehouden met de weersvoorspelling. Ook geeft de Orscana app een kijkje in het dagelijks leven van jouw paard, zo weet je hoe lang jouw paard heeft gelegen, of hij kalm of gestresst is en wanneer hij heeft bewogen.
Meer informatie

How to: deken opmeten

woensdag, 25 oktober 2017

Een deken beschermt je paard tegen kou, regen, insecten of bijvoorbeeld UV-straling. Je kunt kiezen om jouw paard of pony een waterdichte deken, fleecedeken of zweetdeken, vliegendeken, regendeken, onderdeken, zomerdeken, uitrijdeken, gevoerde deken, of een andere soort deken om te doen. Maar een deken moet wel goed passen, anders kan deze bijvoorbeeld gaan schuren of schuiven, waardoor er schuurplekken of zelfs blessures (bij schuiven) kunnen ontstaan. In deze nieuwe video laat EJ-er Manon zien hoe je een deken opmeet bij jouw paard of pony en hoe je door middel van een maattabel kunt bepalen welke dekenmaat jouw paard of pony nodig heeft. Om een deken juist op te meten, meet je met een meetlint de bovenlengte (A) van de schoft tot de staart in centimeters, de onderlengte (B) van de borst tot de billen in centimeters en moet je de stokmaat van jouw paard of pony weten (of meten). Deze drie maten geven een richtlijn voor de juiste dekenmaat voor jouw topper. De onderlengte (B) is tevens de maat die op de deken staat aangegeven. Een onderlengte (B) van 175 cm betekent dus een dekenmaat van 175.
Meer informatie

How to: HandsOn LeMieux poetshandschoen

woensdag, 25 oktober 2017

De revolutionaire poetshandschoenen HandsOn van Lemieux zijn zowel nat als droog te gebruiken voor het verzorgen van je paard of pony. De poetshandschoenen zijn perfect tijdens het verharen, wassen en voor een heerlijke massage. Daarnaast is het gebruik van de HandsOn handschoen een nauw contact- en bindingsmoment voor jou en je paard. EJ-er Manon laat in deze video zien hoe zij de handschoen gebruikt bij haar paard èn bij haar hond, want de handschoenen kunnen ook heel goed gebruikt worden bij het verzorgen van je andere (huis-) dieren! Zo help je ook bijvoorbeeld je hond of kat met de rui. De handschoenen bevatten stevige en duurzame massage/scrub nopjes in verschillende formaten in de palm en op de vingers. De nopjes nemen losse haren heel makkelijk mee en de haren die aan de handschoenen zitten schud je er heel eenvoudig weer vanaf. Daarnaast zorgen de HandsOn gloves voor een heerlijke massage en wordt de bloedsomloop van jouw paard of pony gestimuleerd. De HandsOn poetshandschoenen zorgen voor een heerlijk wellness gevoel bij je paard en voor een quality time moment samen. De natuurlijke vetlaag in de vacht van je paard of pony komt naar boven en geeft de vacht een gezonde glans. Door de mooie aansluitende pasvorm houdt je veel gevoel in de aanraking met je paard zodat je de stevigheid van de aanraking goed kan aanpassen aan de plek en reactie van je paard. Verder kan de handschoen ook uitstekend gebruikt worden op alle gevoeligere plekken zoals het hoofd en de benen. Met de handschoenen aan kan je nog makkelijk andere taken uitvoeren zoals je paard leiden en vastzetten en je shampoofles bedienen.
Meer informatie

How to: Quick knot invlechten

woensdag, 25 oktober 2017

Met behulp van de Quick Knot manenclips maak je nu supersnel de perfecte roosjes in de manen van je paard zonder het gebruik van naald en draad! De knotjes die je maakt in de manen van je paard zien eruit alsof ze gemaakt zijn met naald en draad door de slimme, buigzame clips. In deze video laat EJ-er Manon je stap voor stap zien hoe je de Quick Knot manenclips gebruikt om mooie knotjes te maken! Ook laat zij zien hoe je de clips weer verwijderd en hoe je deze dan weer kunt hergebruiken. En zo maak je knotjes met de Quick Knot: 1. Maak een vlechtje in de manen 2. Rol de vlecht op tot een knot 3. Steek de Quick Knot, vanuit de achterzijde er doorheen 4. De middelste poot komt er aan de voorzijde uit 5. Buig deze poot om en de knot is klaar 6. Om te verwijderen: buig de middelste poot weer recht en trek vanuit de achterzijde de Quick Knot eruit
Meer informatie

How to: paardenmuffins bakken

woensdag, 25 oktober 2017

Dierendag betekent je paard of pony extra verwennen! En hoe zet je jouw paard beter in het zonnetje danmet lekkere zelfgebakken paardenmuffins?! In deze video bakt EJ-er Manon muffins voor haar paard, speciaal voor dierendag. De hartige muffins komen uit de Horse Muffin Mix bakmix van HorseSoSweet. Ook maakt ze nog een lekkere snack uit het HorseSoSweet 'Taart voor het Paard' kookboek.
Meer informatie

How to: cap opmeten

woensdag, 25 oktober 2017

Het dragen van een cap bij het paardrijden is zeer belangrijk voor je eigen veiligheid. Een cap, of een veiligheidshelm, beschermt je hoofd als je van je paard valt. Daarom is het ook heel belangrijk dat een cap je goed past, want als deze te strak zit kan dat gaan irriteren, hoofdpijn of drukplekken veroorzaken. Maar een te losse cap biedt te weinig bescherming en kan voor je ogen zakken. EJ-er Manon laat je in deze video zien hoe je een cap moet opmeten, zodat deze goed past! Afhankelijk van het materiaal waarvan de cap gemaakt is, heeft je cap een gemiddelde levensduur van ongeveer 3-7 jaar. De levensduur hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan klimaat, UV-straling en temperatuur. Mocht je tijdens een val op je hoofd (en daardoor op je cap) gevallen zijn, dan kunnen er binnen in scheurtjes of barstjes zijn ontstaan die je in eerste instantie niet kunt zien of voelen. Het is daarom aan te raden om na een val je cap te vervangen. Gelukkig vind je in het Epplejeck assortiment genoeg leuke en moderne veiligheidshelmen. Hier vind je paardrijcaps van onder andere onder andere de merken Uvex, QHP, Charles Owen, Casco, Imperial Riding, USG, en Harry's Horse. Kies uit een trendy cap met schitterende swarovski details of een sportieve cap met luxe afwerkingen. Er zijn paardrijcaps met suède bekleding voor een klassieke uitstraling, maar ook shiny caps met een gladde afwerking wat zorgt voor een stoere look. Je kunt ook kiezen voor caps met een leren bekleding of met een lak look. Er is daarbij ook genoeg keuze in kleur. Naast klassieke zwart, bruin en blauw vind je in ons assortiment bijvoorbeeld ook witte modellen.
Meer informatie