Huid- en wondverzorging NAF

3 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Huidverzorging

Heeft je paard een wondje op zijn been? Hij kan zichzelf bezeren op een scherper puntje ergens in stal of in het weiland een beschadiging oplopen. Het is belangrijk dat het wondje goed wordt verzorgd. Kijk daarbij ook altijd de stal of het weiland/paddock na op eventuele boosdoeners. Bij Epplejeck vind je een uitgebreid assortiment aan wondverzorging van merken zoals Vetericyn, Betadine en NAF. Twijfel je of de wond misschien gehecht moet worden of welke behandeling je het beste kunt toepassen? Dan raden we je aan contact op te nemen met je dierenarts. Het is daarbij wel erg belangrijk dat er snel gehandeld wordt. Doorgaans kan een wond binnen 3 uur gehecht worden. Ook voor producten voor een ruwe en schrale huid ben je hier bij het juiste adres. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Zilverzalf van Leovet. De zalf ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en maakt de droge huid weer soepel. Het is tevens geschikt om preventief te gebruiken om de huid in de kootholte te beschermen bij vochtige weersomstandigheden.

Mijn paard heeft een wondje

Bij Epplejeck vind je verschillende producten die bijdragen aan het herstellend vermogen van de huid. Heeft je paard een schaafwond? Bij schaaf en oppervlakkige wondjes kun je gebruik maken van bijvoorbeeld Acederm Wondspray. Deze handige wondspray ondersteunt de genezing en houdt de wond soepel. Daarnaast remt het de bacteriële groei. Je kunt ook gebruik maken van Betadine Zalf bij schaafwonden, brandwonden en oppervlakkige wonden. Betadine Zalf werkt desinfecterend, versnelt de wondgenezing en helpt bij het vormen van een ademende korst. Ook Vetramil Honingzalf is geschikt bij kleine open wondjes. Veteramil Honingzalf is een verzachtende zalf op basis van honing en etherische oliën. De zalf ondersteunt het herstellend vermogen van de huid, zuivert en beschermt. Wanneer de wond inmiddels weer dicht is, dien je deze zalf niet meer te gebruiken. Voor de meeste zalfjes en crèmepjes is het belangrijk dat je er eerst voor zorgt dat de wond schoon en droog is. Spoel daarom de wond eerst af met water en droog deze vervolgens met een schone doek. Gebruik je een tuinslang? Spuit dan niet rechtstreeks in de wond, maar erboven. Nadat de wond droog is, kun je de gewenste zalf of crème aanbrengen.

Huidverzorging bij ruwe huid

Heeft je paard een gevoelige huid? Wanneer je paard een gevoelige huid heeft, vind je in ons assortiment genoeg crèmes en zalven die de huid sterker en weerbaarder maken. Bijvoorbeeld Puur Calendula zalf, NAF MSM Zalf en Grand National Levertraanzalf. In de kootholtes ontstaat vaak mok, wanneer de weerstand van je paard tijdelijk verminderd is. Deze zalven beschermen de huid tegen vocht, zodat mok minder snel ontstaat. Mok bij paarden ontstaat namelijk in de kootholtes, waar de huid van je paard week is dankzij de natte ondergrond waarin hij voor een langere periode staat. Bijvoorbeeld een drassig land of natte paddock. Bacteriën hebben dan alle kans om via de weke huid binnen te dringen. 

Vetericyn, aangeraden door wereldberoemde dierenarts Dr. Pol

De wondverzorging van het moment is Vetericyn. Vetericyn reinigt en beschermt de huid. Deze eenvoudig toe te passen spray ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en is 100% biologisch afbreekbaar. Er wordt geen gebruik gemaakt van alcohol, steroïden en antibiotica en prikt niet tijdens het aanbrengen. Gezien de samenstelling is de spray veilig te gebruiken rondom de mond, neus, oren en ogen van het paard. Vetericyn wordt daarnaast aangeraden door de wereldberoemde dierenarts Dr. Pol. Breng de Vetericyn 3-4 keer per dag aan en naspoelen is niet nodig.
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!