Beenbeschermers Harry's Horse

49 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren
  • van 2

Peesbeschermers voor paardrijden

Beenbeschermers voor paardrijden zijn er om de benen van je paard te beschermen. In ons assortiment vind je verschillende soorten beenbescherming met ieder hun eigen functie. Paardrijbeenbeschermers zijn verkrijgbaar in allerlei hippe kleurtjes, stoere prints en verschillende merken. Zo vind jij zeker de beenbeschermers die volledig voldoen aan al jouw eisen en ook nog eens jouw look helemaal compleet maken.

Om de pezen van je paard goed te beschermen, vind je in ons assortiment een ruim aanbod aan peesbeschermers en kogelbeschermers. Peesbeschermers zijn ontworpen voor de voorbenen en worden vaak gebruikt bij paarden die met de achterhoeven tegen de voorbenen aantikken. Kogelbeschermers, ook wel strijklappen genoemd, zijn ontworpen voor paarden die met de achterbenen langs elkaar strijken. Onder andere BR peesbeschermers en QHP peesbeschermers zijn zeer populair. Maar ook Eskadron en Harry's Horse peesbeschermers zijn erg geliefd onder ruiters.
Beenbeschermers zijn doorgaans ook neopreen gevoerd, hebben een harde, anatomisch gevormde binnenschaal en meestal een kunstleren buitenzijde. Beenbeschermers zie je het meest in dressuur. Deze beenbeschermers zitten niet volledig rondom de kogel van het paard en biedt daarom alleen bescherming tegen het strijken van de benen. Er zijn ook beenbeschermers die een binnenzijde van bont hebben. Deze imitatiebont voering zorgt voor een goede afvoer van hitte. Beenbeschermers kunnen zowel voor de voorbenen als de achterbenen gebruikt worden. Doorgaans gebruik je voor de achterbenen een grotere maat dan voor de voorbenen. 
Wil je meer weten over beenbescherming voor je paard? Bekijk dan de how to video's van EJ-er Manon over beenbescherming. Bekijk hier deel 1 en hier deel 2

Overige beenbescherming voor paarden

Bandages worden tegenwoordig voornamelijk gebruikt voor de show. Bandages beschermen de benen van je paard minimaal doordat ze geen harde schaal hebben om de pezen goed te beschermen. Bandages voor paardrijden zie je daarom eigenlijk alleen tijdens bijvoorbeeld dressuur shows of clinics. Springschoenen beschermen de hoefballen, de kroonrand en de hoeven tegen stoten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantikken tijdens een sprong. Tijdens transport bescherm je de benen van je paard met transport beschermers. Daarnaast heeft Epplejeck ook hoefschoenen in het assortiment zitten. Hoefschoenen zijn hét alternatief voor hoefijzers. Wanneer je paard geen hoefijzers heeft, maar je wel lange ritten op (on)verhard ondergrond wilt afleggen, zijn hoefschoenen de oplossing.

Beenbeschermers voor je paard of pony bestellen bij Epplejeck? Dat kan 24/7 zo vanuit je luie stoel. Je bestelling wordt gratis geleverd vanaf 49,- in Nederland én België. Ben jij meer eerst vergelijken, voelen, passen en dan kopen type? Kom dan langs in één van onzefilialen. Ruilen & retourneren kan binnen 30 dagen.
Wensenlijst Categorieën

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!