Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merken

Kleuren

Collectie

Prijzen

×
  • van 9

Beenbescherming

199 Artikelen
  • van 9

Beenbescherming

Er zijn verschillende situaties in de paardensport waarbij het belangrijk is om de benen van je paard extra te beschermen. Strijkt je paard bijvoorbeeld met zijn voorbenen? Of tikt hij met zijn achterbenen zijn voorbenen wel eens aan? Dan is het aan te raden om je paard peesbeschermers om zijn voorbenen te doen. In ons brede assortiment vind je voor elke situatie geschikte beenbescherming. Of je nu op zoek bent naar springschoenen, peesbeschermers of transportbeschermers.

Wat voor verschillende soorten beenbescherming zijn er voor paarden?

De meeste gebruikte beenbescherming voor paardrijden zijn de pees- en kogelbeschermers. Deze beenbescherming is bedoeld voor het beschermen van de kwetsbare pezen tijdens het rijden. Springschoenen kunnen om de voor- en achterbenen gebruikt worden en beschermen de hoef en de hoefballen. Transportbeschermers is een vorm van beenbescherming die gebruikt wordt, zoals de naam al zegt, tijdens transport. Doordat je paard op de trailer zijn benen kan beschadigen, worden transportbeschermers gebruikt ter bescherming. Hoefschoenen worden gebruikt als alternatief voor hoefijzers. Het beschermt de hoef, hoefzool en hoefballen. Daarnaast bestaan er therapeutische boots die de met name de spieren en gewrichten van de paardenbenen beschermen en herstellen, voor en na een training. Tot slot zijn er verschillende soorten bandages. Deze bandages zijn gemaakt van fleece of katoen en zijn voornamelijk bedoeld om tijdens training kleine wondjes door aantikken te voorkomen. 

Beenbescherming voor je paard online bestellen

Bestel nu geschikte beenbescherming voor je paard online bij Epplejeck. Dankzij onze ruime keuze vind je altijd een geschikt paar. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste beenbescherming voor je paard? Neem dan contact op met ons Klant Contact Center