Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merken

Maten

Kleuren

Materialen

Soort

Prijzen

×

Zomerdekens

13 Artikelen

Zomerdekens

Een zomerdeken is geschikt voor paarden of pony’s die op droge zomerdagen in het weiland staan of ’s nachts in de stal. Maar is daarnaast ook geschikt als deken voor op trailer. Een zomerdeken is gemaakt van katoen en daardoor niet waterdicht, maar wel ademend waardoor het paard of pony het niet te warm krijgt. In ons assortiment vind je zomerdekens van onder andere Horseware Amigo. Ben jij op zoek naar een vrolijke, betaalbare zomerdeken? Dan is de Epplejeck Barcelona echt iets voor jou!

Waarom een zomerdeken?

Je kunt je paard een zomerdeken op doen wanneer je hem bijvoorbeeld graag vuil en stofvrij wil houden op stal. Door hem een luchtige, katoenen zomerdeken op te doen, bescherm je zijn vacht. Omdat een zomerdeken dus niet waterdicht is, kun je deze deken niet opdoen wanneer het regent en je paard gaat naar buiten. Hiervoor kun je je paard bijvoorbeeld een 0 grams regendeken opdoen.
Ook tijdens transport is een zomerdeken ideaal. Het biedt je paard iets meer warmte maar is nog wel ademend en het beschermd tegen vuil en stof.

Wat voor zomerdekens zijn er?

In onze shop vind je een gevarieerd assortiment. Kies uit verschillende hippe printjes, kleuren en designs. De meeste zomerdekens zijn gemaakt van katoen en hebben een nylon borstgedeelte. Dit nylon borstgedeelte voorkomt schuurplekken en zorgt voor een glanzende vacht. Deze ademende dekens hebben doorgaans verstelbare kruissingels, (dubbele) borstsluiting en een staartflap ter bescherming van de staart.

Welke dekenmaat?

Het is voor je paard belangrijk dat de deken goed om hem heen zit en hij voldoende bewegingsvrijheid heeft. Bekijk in de maattabel welke dekenmaat jouw paard heeft. Deze tabel is zichtbaar bij alle dekens in onze webshop. Wanneer een deken groter of kleiner valt dan aangegeven in het maattabel, dan zal dit bij de product omschrijving aangegeven worden.