Halstertouwen Imperial Riding

5 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Halstertouwen

Absoluut onmisbaar bij een halster is het halstertouw. Daarom bieden wij een ruim assortiment aan verschillende halstertouwen in verschillende kleuren en hippe designs. Zo vind je altijd een halstertouw wat je perfect kunt matchen bij jouw halster. Je vindt halstertouwen van merken als Eskadron, Horsegear en Epplejeck. In het assortiment van halstertouwen zie je allerlei verschillen. Zo heeft het halstertouw Bungee een elastische inzet. Dit halstertouw met elastiek zorgt voor minder spanning tijdens het vast zetten en is daarom geschikt voor nerveuze paarden. Ook zijn er speciale touwen voor in de trailer. Deze trailerlijnen hebben aan beide kanten een sluiting zodat je deze makkelijk aan de trailer en het halster kan bevestigen.

Welke sluiting moet ik hebben voor een halstertouw?

Halstertouwen zijn verkrijgbaar met verschillende sluitingen. Epplejeck biedt met name halstertouwen aan met een musketon of paniek sluiting. Een musketon is erg stevig en je paard kan zich er niet mee lostrekken. Een paniekhaak kun je namelijk snel en eenvoudig lostrekken van het halster. Wanneer er teveel druk op komt, gaat de paniekhaak vanzelf open. Een halstertouw met paniekhaak kun je dus snel lostrekken wanneer er iets gebeurd of als je paard schrikt en aan het touw gaat hangen. Zo voorkom je lelijke verwondingen bij je paard en daarbij een kapot halster. Ons advies is om bijvoorbeeld op de trailer je paard vast te zetten met een paniekhaak. Mocht je paard angstig worden dan kan je het touw snel los maken of je paard zichzelf losmaken. Hierdoor kunnen nare ongelukken voorkomen worden. Wanneer je je paard op de trailer zet, kun je beter een musketon sluiting gebruiken. Stel je paard wil niet op de trailer en je moet iets harder aan het touw trekken, dan loop je de kans dat de sluiting losschiet en je het contact met je paard verliest. Ook paarden die angst hebben tijdens het vastzetten in de box is een paniekhaak aan te raden.

Wat is een hengstenketting?

Een hengstenketting is bedacht voor hengsten. Het is een halstertouw met een ketting. De ketting bevestig je tussen de neusringen van het halster, onder de kin van je paard. Wanneer je paard niet netjes bij je blijft of je zet zelf druk op het touw dan knijpt de ketting aan de onderkant van de kin. Dit geeft een naar gevoel bij je paard waardoor hij eerder geneigd is om naar je hulp te luisteren. Zodra jij de druk eraf haalt, gaat ook de druk van de kin af. Een hengstenketting is ideaal voor hengsten of sterke paarden die een sterkere correctie nodig hebben.

Wensenlijst Categorieën

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!