Longeersingels Imperial Riding

7 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Longeersingel

Een longeersingel is een handig hulpmiddel tijdens het longeren. In ons assortiment vind je verschillende longeersingels, van basic zwart tot verschillende, vrolijke kleurtjes en stoere prints. Naast longeersingels van merken als Epplejeck, Kieffer en Imperial Riding vind je ook een longeersingel van het topmerk Lammert Haanstra. Een populaire longeersingel is de longeersingel Epplejeck Neopreen. De longeersingel is gemaakt van zacht nylon. De onderzijde is gemaakt van neopreen, wat zorgt voor een goede drukverdeling en is tevens sneldrogend. De longeersingel is voorzien van verschillende bevestigingsringen voor de longeerlijnen.

Wat is de functie van een longeersingel?

Een longeersingel gebruik je wanneer je gaat longeren met hulpteugels of een dubbele longeerlijn. Voor het werken met lange lijnen, om bijvoorbeeld je paard te beleren voor de kar, is een longeersingel een handig hulpmiddel om mee te beginnen. Tijdens het beleren van een jong paard kun je een longeersingel gebruiken om het paard te laten wennen aan singeldruk. De longeersingel ligt achter de schoft en ligt stabiel op je paard dankzij de anatomische vorming. Een longeersingel heeft meerdere bevestigingsringen en veel variatie mogelijkheden. Onder de longeersingel kun je een longeerpad leggen, wat schuren tegen gaat en zorgt voor een goede drukverdeling.

Wensenlijst Categorieën

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!