Zomerdekens Harry's Horse

1 Artikel
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Zomerdekens

In ons assortiment vind je zomerdekens van onder andere de merken QHP, Horseware en Bucas. Een zomerdeken biedt je paard bescherming tegen lagere temperaturen op koudere (na)zomerdagen. Deze zomerdekens zijn luchtig en goed ademend waardoor je paard het niet te warm krijgt in de zomer. De meeste dekens worden gemaakt van katoen en hebben een nylon borstgedeelte. Het nylon borstgedeelte voorkomt schuurplekken en zorgt voor een glanzende vacht. Wanneer je jouw paard graag vuil- en stofvrij wilt houden, omdat je de volgende dag bijvoorbeeld op wedstrijd moet, kun je een zomerdeken gebruiken. Een zomerdeken is ook geschikt voor tijdens transport. Je kunt een zomerdeken gebruiken op koele, droge zomerdagen in het weiland of tijdens koude zomernachten op stal. Een zomerdeken is niet waterdicht. Wil jij je paard beschermen tegen de regen? Kies dan voor een waterdichte deken.


Weet je de dekenmaat van je paard niet? Bekijk dan de maattabel bij de productomschrijving of check deze video over het bepalen welke dekenmaat jouw paard nodig heeft.

Wanneer gebruik je een zomerdeken?

Een ongeschoren paard heeft een thermo neutrale zone tussen de -5 en 15 graden Celsius. Dit betekent dat je paard tussen deze temperaturen niet staat te rillen en ook niet zal gaan zweten (bij geschoren paarden is dit vanaf 10 graden. Rond de 8 à 9 graden beginnen zij het koud te krijgen). Tussen de 10 en 15 graden is een deken van 0 gram voldoende. Bij deze temperaturen leg je dus een zomerdeken op. Boven de 15 graden is een deken niet altijd nodig. Let op, dit is een richtlijn, ieder paard is anders. Met een te dikke deken kan je paard het ook te warm krijgen. Witte plekken aan de binnenkant van de deken is een teken dat de deken te warm is, je paard heeft dan namelijk gezweet.
Daalt de temperatuur onder de 10 graden? Dan kun je voor een lichte gevulde staldeken gaan. Wanneer de temperaturen dalen en dagen korter worden, zal je paard beginnen met het aanmaken van een wintervacht om zich voor te bereiden op lagere temperaturen. Als je dit wilt voorkomen is het verstandig om op tijd een zomerdeken, zweetdeken of licht gevulde winterdeken op te doen.

Online zomerdeken kopen

Zomerdekens bestellen bij Epplejeck? Dat kan 24/7, zo vanuit je luie stoel. Bestellen via onze webshop is zo gepiept en altijd voordelig. Bestel gratis vanaf 49,- binnen Nederland én België. Betalen kan achteraf binnen 14 dagen. Ben jij meer het eerst vergelijken, voelen, passen en dan kopen type? Kom dan langs in één van onze filialen.

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!