Helaas, wij hebben geen artikelen gevonden met de zoekopdracht:
''

Controleer je zoekterm of probeer een minder specifieke zoekopdracht.

Als je naar pagina's wilt zoeken, klik hier.

Poetsen

Het is belangrijk om je paard regelmatig goed te poetsen, zeker voor je gaat rijden. Bij Epplejeck vind je alle borstels die je nodig hebt in verschillende vrolijke kleurtjes en aan hippe prints is zeker geen gebrek.
Ook voor poestassen (groomingbags) en poetsboxen zit je bij Epplejeck goed. Zowel met als zonder inhoud, groot en klein, kleurrijk, met printje en basic, hier vind jij de poetstas of poetskist voor al jouw verzorgingsartikelen. 

Wat is het doel van poetsen?

Het doel van poetsen is het schoonmaken van je paard of pony. Met de verschillende borstels verwijder je loszittend haar, vuil en opgedroogd zweet. Als je je paard niet goed poetst voordat je gaat rijden, kunnen er schuurplekken ontstaan onder het zadel of hoofdstel. Naast het schoonmaken van je paard is een goede poetsbeurt tevens een goed moment om je paard tegelijkertijd te controleren op wondjes. Daarnaast ondersteun je tijdens de poetsbeurt tevens de bloedsomloop. 

Verschillende borstels

Een rosborstel heeft als doel om het ‘grove’ vuil van je paard of pony tegoed los te maken. Dit doe je met een cirkelvormige beweging vanaf de hals tot aan de staart. Deze borstel is niet geschikt voor op het hoofd of op de benen, dit zijn namelijk de gevoeligste delen van het lichaam omdat de botten dicht onder de huid liggen.
Een rosborstel is gemakkelijk schoon te maken door hem uit te kloppen op de grond.

Vervolgens ga je aan de slag met de harde borstel. Met een harde borstel verwijder je het vuil wat je net hebt losgemaakt met de rosborstel en het overige ‘grove’ vuil wat nog in de vacht te vinden is. In principe kun je een harde borstel gebruiken op de benen, maar niet alle paarden of pony’s vinden dit prettig. Met een harde borstel kun je ook de manen en staart van je paard of pony borstelen. Dan verwijder je alvast de meeste knopen voordat je de manen gaat kamen.
Een harde borstel kun je schoonmaken door hem af en toe langs de muur te schuren en het losse haar te verwijderen.

Een zachte borstel is bedoeld om het laatste losse vuil en stof van je paard of pony af te poetsen. Met een zachte borstel kun je ook het hoofd en de benen van je paard of pony poetsen. Ook de manen en staart kun je borstelen met een zachte borstel, hiermee verliest je paard of pony minder haren.
Een zachte borstel maak je schoon door er met de rosborstel langs te wrijven.

Glansborstels zijn meestal gemaakt van geitenhaar. De functie van een glansborstel, zoals de naam al zegt, is het laten glanzen van je paard of pony.
Een glansborstel maak je net als een zachte borstel schoon met de rosborstel.

In ons assortiment vind je rubberen poetshandschoenen met kleine nopjes. Deze poetshandschoenen hebben dezelfde werking als de rosborstel en kun je ook op dezelfde manier schoonmaken. Ook ideaal tijdens het wassen.
Ook vind je poetshandschoenen met schapenvacht, deze zijn bedoeld om je paard of pony extra te laten glanzen en kan dus in plaats van een glansborstel worden gebruikt.

Met een hoevenkrabber maak je de straal van je paard of pony schoon. In de straal verzamelt zich vaak mest, zand/modder en eventuele steentjes. De meeste hoevenkrabbers hebben een borsteltje, waarmee je het overige vuil kun weg borstelen en de bovenkant van de hoeven mee kunt schoonmaken.

Een staart of manenborstel lijkt het meeste op de haarborstel die wij voor ons eigen haar gebruiken. Met een staart- en manenborstel borstel je de manen en staart van je paard of pony. De staart en manen zijn erg gevoelig, dus begin altijd aan de onderkant en werk zo naar boven. Eventueel kun je antiklit gebruiken om het jezelf wat makkelijker te maken.
Na het borstelen van de staart en manen kun je makkelijk het losse haar uit de borstel kloppen of met je handen eruit trekken.

De manenkam is een kam die alleen bedoeld is voor de manen, de staart is hier te gevoelig voor en de haren zullen snel afbreken.
Na het kammen kun je gemakkelijk het haar verwijderen uit de kam.

De hoofdborstel is een kleine, zachte borstel speciaal voor het hoofd van je paard of pony.
Een hoofdborstel maak je schoon door langs een rosborstel te wrijven.

Een hoefborstel is een harde borstel waarmee je de hoeven van je paard of pony goed schoon kunt maken. In ons assortiment vind je kleine hoefborstels, maar ook grotere met handvat.
Een hoefborstel maak je schoon door langs een muur te wrijven.

Een massageborstel stimuleert de doorbloeding en is niet geschikt voor het hoofd en de benen van je paard of pony. Vaak kun je een massageborstel aan beide kanten gebruiken. De ene kant is voorzien van rubberen nopjes en de andere zijde van RVS rollers.
Een massageborstel is gemakkelijk schoon te maken door hem uit te kloppen. 

Snel en makkelijk je paard poetsen? Hands On Le Mieux!

De revolutionaire poetshandschoen Hands On van Le Mieux is zowel droog als nat te gebruiken. Rond je handpalm en vingers zitten stevige massage nopjes in verschillende formaten. Perfect tijdens het verharen, wassen of voor een heerlijke massage, waarbij de bloedsomloop van jouw paard of pony optimaal wordt gestimuleerd. Daarnaast is het gebruik van de Hands On poetshandschoen een nauw contact en bindingsmoment met jouw paard. Door de optimale en mooie aansluitende pasvorm waardoor je veel gevoel houdt in de aanraking met je paard, waardoor je de stevigheid van de aanraking kan aanpassen aan de plek en reactie van je paard. Dat betekent maar één ding: quality time! 

Effectief en gemakkelijk gemakkelijk haar verwijderen?

Tijdens het voor- en najaar gaan alle paarden door een ruiperiode. Een haarverwijderaar is ideaal bij het verwijderen van losse paardenharen. De haarverwijderaar Magic verwijdert snel, eenvoudig en pijnloos ruim 90% van het losse haar. Deze multifunctionele kam is zeer geschikt voor dikke wintervachten en beschadigt de vacht niet. Op deze manier kun je eenvoudig de wintervacht van je paard verwijderen. Bekijk ook eens de video How To Paard helpen verharen van EJ-er Manon. 
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!