Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merken

Maten

Kleuren

Materialen

Type

Prijzen

×

Beugels

22 Artikelen

Beugels 


Bij Epplejeck vind je meer dan 20 verschillende beugels van verschillende merken, materialen en soms zelfs in verschillende hippe kleuren. Je vindt veiligheidsbeugels van o.a. merken als Sprenger, Compositi, en HB.  

Welke soort stijgbeugels zijn voor mij geschikt?

In ons assortiment vind je veel ‘gewone’ standaard stijgbeugels. Deze stijgbeugels hebben een recht, rubberen voetbed en zijn gemaakt van RVS of aluminium. Mocht je een recht voetbed niet fijn vinden, vind je in ons assortiment ook scheve beugelblokjes die je zelf kunt wisselen. Houd je van een kleurtje? Dan zijn de Harry’s Horse Color of Epplejeck Deluxe beugels echt iets voor jou. Helemaal fan van Nederland? Wij hebben echte Hollandse beugels! Of ben jij meer van een glittertje hier en een beetje strass daar? Dan zijn de Glitter & Galmourof Harry’s Horse Chrystal echt iets voor jou. De kunststof Compositi stijgbeugels kun je zelf pimpen met verschillende kleuren beugelblokjes. Zo zijn je ‘gewone’ veiligheidsbeugels iets minder standaard.

Mocht je klachten hebben aan je spieren of knieën, dan zijn de Sprenger Bow Balance stijgbeugels geschikt voor jou. Door de optimale steun, het brede voetbed en de flexibiliteit ontstaat er een natuurlijke aanpassing aan de beweging van je voet. Hierdoor verbeterd je beenligging en zullen klachten duidelijk verminderen.
Ook deze flexibele stijgbeugels zijn geschikt.
Als je een beetje moeite hebt met je beenligging, zijn asymmetrische beugels geschikt. Door het asymmetrische model wordt de juist beenligging gemakkelijker voor je, omdat je enkel automatisch naar binnen kantelt en je hak naar beneden. 

Verder vindt je in ons assortiment diverse veiligheidsbeugels.

Welk materiaal?

RVS staat voor roestvrijstaal. RVS heeft een lange levensduur, is erg betrouwbaar, sterk en van goede kwaliteit. Aluminimum is net zo sterk als RVS en heeft een lange levensduur. Het verschil met RVS is dat aluminimum lichter van gewicht is. Net als aluminimum, zijn ook kunststof stijgbeugels licht van gewicht. Wel gaat aluminimum langer mee dan kunststof. Allemaal zijn ze onderhoudsvrij. Aluminimum en kunststof stijgbeugels zijn schok dempend. 

Onderhoud

Stijgbeugels hebben weinig onderhoud nodig. In ons assortiment vind je Sprenger Diamond Pasta, wat erg geschikt is voor het reinigen van RVS. 

Hippe accessoire

Als je je stijgbeugels boven het zweetblad hebt, kan het zijn dat je stijgbeugels je zadel beschadigen of vuil maken. Daar hebben wij een super hippe accessoire voor: Stijgbeugelhoesjes van BR! Deze stijgbeugelhoesjes zijn verkrijgbaar in 5 hippe kleurtjes en voorkomen doffe plekken op de zweetbladen. Ze zijn ook erg handig om te gebruiken tijdens het longeren, vervoeren en opbergen van je zadel.