Singels BR

2 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Singels

Met een brede variatie aan singels vind je bij Epplejeck altijd de singel die het beste bij je paard past. Of je nu op zoek ben naar een anatomische dressuursingel, springsingel met buikflap, anti-rolsingelof een neopreen singel in het bruin of zwart, bij Epplejeck zit je goed. In ons assortiment vind je singels van merken zoals BR, LeMieux en Prolite. Maar ook van onze huismerken Quur, Epplejeck en Barato vind je geschikte singels. Meer weten over singels? In deze video vertelt EJ-er Manon je álles over singels. 

Prolite singels

Populaire singels zijn de Prolite singels. Zo is de dressuursingel Prolite Narrow Freedom geschikt voor paarden en pony's met minder dan 20cm ruimte tussen de voorbenen. De singel is gemaakt van high tech materiaal met zweettransporterende werking. Deze smal gevormde singel zorgt voor optimale bewegingsvrijheid en heeft een drukverlagende werking. De dressuursingel Prolite Classic Freedom is geschikt voor paarden met meer dan 20cm ruimte tussen de voorbenen en heeft dezelfde features als de Narrow. Wat deze singels nu zo uniek maakt? Prolite singels zijn zo gemaakt om extra veel ruimte te geven achter de ellebogen. Het voorkomt dat de spieren op elkaar gedrukt worden door de singel en benen. Dankzij de zwevende rand aan de voorkant kan je paard zijn schouders vrij bewegen.

Andere populaire dressuursingels zijn de BR anatomic met schapenvacht, Kieffer Exclusive en Epplejeck Neopreen. Tussen de dressuursingels kun je kiezen voor anatomisch gevormde en rechte modellen.

Singel met buikflap

Wat is het nut van een singel met buikflap? Een singel met buikflap beschermt de buik van je paard tijdens het springen. Bij het maken van een sprong kan het zo zijn dat de hoeven, inclusief kalkoenen, de buik van je paard aanraken. De flap valt breed over de buik waardoor deze de impact van het aantikken en stoten verminderd wordt. De buikflap is ademend, ergonomisch gevormd en heeft een schokdempende werking. In ons assortiment vind je singels met buikflap van de merken QHP en Shires.

Anti-rolsingel voor paarden

Een anti-rolsingel wordt gebruikt bij paarden die om diverse redenen niet mogen gaan rollen. Een anti rolsingel bestaat uit de bovenzijde met beugel en daaronder een singel. De beugel zit dicht bij de schoft op je paard en voorkomt dat je paard gaat rollen. De beugel gaat het rollen tegen. De anti-rolsingel van Gallagher is te gebruiken in combinatie met de Smart Birth Alarms. Een erg handig alarm systeem voor drachtige merries.
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!