Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merken

Maten

Kleuren

Materialen

Collectie

Prijzen

×

Zadelonderleggers

15 Artikelen

Zadelonderleggers

Bij Epplejeck heb je keuze uit verschillende zadelonderleggers. In ons assortiment vind je onder andere gel pads, zadelbontjes en therapeutische zadelonderleggers.
Er zijn verschillende zadelonderleggers maar ze hebben allemaal dezelfde functie: drukverdeling en het ontlasten van de rug. Bij een goed passend zadel is het gebruik van een onderlegger niet nodig. In sommige gevallen kan een onderlegger een goed zadel perfectioneren (wel met advies van een proffesionele zadelmaker). Zadelonderleggers zijn niet de oplossing bij een slecht passend zadel.

Welke zadelonderlegger is geschikt voor mijn paard?

Als je paard of pony rugproblemen heeft, is een therapeutische zadelonderlegger het meest geschikt. De gel in deze therapeutische zadelonderleggers is bestand tegen extreme omstandigheden en belasting. De onderlegger voorkomt schuiven van het zadel, zorgt voor een goede drukverdeling en is schokabsorberend.
De meest populaire zadelonderlegger is het bontje. Een zadelbontje van schapenwol zorgt voor een goede drukverdeling en is schokabsorberend. Er zijn bontjes met ruggengraatuitsparing waardoor de ruggengraat vrij blijft. Bij een bontje moet je wel rekening houden dat het bontje het zadel niet te krap maakt. Als je paard of pony een tijdje heeft stilgestaan en daardoor bespiering is verloren of afvalt in de winter, is een zadelbontje een goede oplossing.
Een ander veel gebruikte zadelonderlegger is een gel pad. Een gel pad zorgt voor een goede drukverdeling en is schokabsorberend.

Kortom, in ons assortiment vind je diverse zadelonderleggers van merken als BR, Harry’s Horse en LeMieux. Ook hebben wij zadelonderleggers met verschillende vakken voor het aanbrengen van tijdelijke correcties om oneffenheden in de rugspieren te compenseren met behulp van losse pads.
Wij raden aan om 1x per half jaar de ligging van je zadel te laten controleren door een professionele zadelmaker.