Jodhpurs Harry's Horse

6 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

De comfortabelste jodhpurs vind je bij Epplejeck 

Ben jij op zoek naar nieuwe paardrijschoenen? Dan ben je bij Epplejeck aan het juiste adres. Jodhpurs zijn bij Epplejeck verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, modellen en kleuren. De populairste kleuren jodhpurs zijn bruin en zwart. In ons assortiment vind je jodhpurs van bekende merken zoals Ariat, Horka, QHP, Tonics en Harry’s Horse.

Wat zijn jodhpurs? 

Jodhpurs zijn comfortabele schoenen die ook gebruikt worden tijdens het rijden in combinatie met minichaps. Jodhpurs hebben doorgaans geen veter- of ritssluiting maar een elastische inzet aan de zijkanten. Dankzij het korte model met elastische inzet en fijne zool hebben jodhpurs een fijn draagcomfort. In tegenstelling tot rijlaarzen is de ruimte aan de bovenkant van je enkels vrij, waardoor er veel bewegingsvrijheid ontstaat. Wanneer je naast paardrijden veel in- en om stal loopt, is het lopen op jodhpurs fijner dan met rijlaarzen. Wanneer je jodhpurs in combinatie met chaps draagt, ervaar je nog steeds deze bewegingsvrijheid boven je enkel. Het rijden met jodhpurs en chaps is zeer comfortabel en volgens het KNHS wedstrijdreglement ook toegestaan in de ring, mits deze van leer en in dezelfde kleur zijn.

Waarom jodhpurs?

Jodhpurs hebben een klassiek en sportief model. Net als rijlaarzen beiden jodhpurs extra grip in de stijgbeugels. Hierdoor glijdt je voet niet steeds uit de beugel. De platte hak komt ook overeen met rijlaarzen. Dankzij de platte hak kan je voet niet te ver in de stijgbeugel komen te zitten, waardoor de kans dat je in de stijgbeugel blijft hangen tijdens een val wordt verkleint.

Van welke materialen worden jodhpurs gemaakt?

In ons assortiment vind je jodhpurs die gemaakt zijn van leer, kunstleer, rubber of kunststof. Om zo lang mogelijk plezier van de jodhpurs te houden is het belangrijk dat je deze goed onderhoud en regelmatig schoonmaakt. Jodhpurs worden van verschillende materialen gemaakt en het onderhoud per materiaal is verschillend. Klik hier om alle onderhoudsvoorschriften te bekijken.

Wensenlijst Categorieën

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!