Geboortemelders

Geboortemelders

3 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Birth Alarm voor komst veulen

Hoera! Huppelt er binnenkort een veulentje bij je door de wei? Bespaar jezelf slapeloze nachten en gebruik de handige Birth Alarm. Het Birth Alarm systeem is waterdicht en wordt geleverd om te monteren aan het halster van de merrie (let op: montage om te bevestigen aan een singel wordt niet meegeleverd). De geboortemelder heeft onbeperkt bereik en werkt met een GSM systeem dat geprogrammeerd kan worden op meerdere telefoonnummers, zowel een mobiele als een vaste telefoon. 

Het paard krijgt het halster met de geboortemelder om. De geboortemelder stuurt vervolgens statusberichten via SMS met o.a. het batterijniveau, de instellingen, het netwerkbereik en natuurlijk het aantal weeën welke aangeven dat de merrie gaat bevallen.
Er zijn ook paarden die slapen in dezelfde houding als tijdens de weeën, daarom zitten er 2 verschillende standen op de geboortemelder:

Instelling 1 is de standaardsituatie: het birth alarm gaat af zodra de merrie plat gaat liggen.
Instelling 2 is voor een kleine groep merries (ongeveer 15%) die slapen in dezelfde houding die ze tijdens de weeën aannemen (plat liggen). Vanaf dat de merrie plat gaat liggen, gaat het birth alarm de tijd bijhouden hoelang de merrie plat ligt. Als de merrie langer dan een bepaalde tijd plat ligt (omdat de merrie slaapt), schakelt het Birth Alarm zichzelf weer naar standby. Komt de merrie binnen een bepaalde tijd omhoog en gaat daarna weer liggen, omdat als een merrie weeën heeft ze binnen een bepaalde steeds weer omhoog komt vanuit het plat liggen, dan geeft het Birth Alarm een melding.

Birth Alarm huren

Hoe reserveer je een Birth Alarm? Je bestelt het Birth Alarm hier online en betaalt de borg van €300,- + €55,00 voor de huur van de 1ste week. Daarna neemt een medewerker van Epplejeck contact met je op om de gewenste huurperiode vast te leggen. Zo heb je de mogelijkheid om ruim op tijd een Birth Alarm te reserveren zodat je niet achter het net vist. De huurperiode gaat pas in op het moment dat je het alarm ontvangt. 

Je huurt de geboortemelder voor minimaal één week. De geboortemelder wordt voorgeprogrammeerd en inclusief gebruiksaanwijzing geleverd (exclusief halster en montagemateriaal voor aan een singel).

Verhuur is alleen mogelijk binnen Nederland.

Wat kost het huren van de geboortemelder?
Huurprijzen > 1e week €55,- > Extra week €50,- > Borg €300,- 
Er worden géén verzendkosten in rekening gebracht.
Er wordt een retourlabel meegeleverd waarmee je het birth alarm kosteloos kunt retourneren binnen Nederland.
Gebruik van de simkaart is inbegrepen. De uiteindelijke kosten voor de verhuur berekenen we zodra het birth alarm bij ons retour is gekomen. De huurkosten verrekenen we met de reeds betaalde borg. Het resterende bedrag van de borg wordt terugbetaald, mits het birth alarm in goede staat is geretourneerd. Indien het birth alarm beschadigd is geraakt door onjuist gebruik of geweld van buitenaf, wordt afhankelijk van de ernst van de schade, de borg niet (geheel) terugbetaald.
Voor meer informatie kun je bellen met onze klantenservice op 088-3535353 of een mail sturen naar info@ej.nl


Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!