Grondwerkbalken

1 Artikel
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Grondwerkbalken

Er zijn verschillende redenen om grondbalken te gebruiken. Ter voorbereiding van het springen kun je ze gebruiken. Maar je kunt de dressuur er ook mee bevorderen. Het zorgt voor afwisseling voor jou en je paard.

Werken met grondbalken

Met grondbalken kun je aan de balans, souplesse en kracht van je paard werken. Dit kun je in alle gangen oefenen. Je begint met één balk en uiteindelijk kun je dit steeds meer uitbreiden. Je kunt grondbalken ook op een volte leggen, hierdoor maak je het nog iets moeilijker.

Het werk met balken zorgt ook nog eens voor afwisseling voor je paard. En je leert zelf netjes rijden en je oefeningen goed afmaken door meer te kijken. Je kunt ook twee grondbalken op een bepaalde afstand leggen en hier afwisselend een aantal galopsprongen tussen rijden. Of bijvoorbeeld overgangen hiertussen rijden. Zo krijg je meer controle over je paard.

Verschillende type grondbalken

Bij Epplejeck heb je veilige grondbalken die je hiervoor kunt gebruiken. De grondbalken zijn van zacht materiaal waardoor het makkelijk te tillen en verplaatsen is. Het materiaal waarvan de balken zijn gemaakt is namelijk zacht foam. En weegt maar één kilo. Dit is ook fijner voor je paard wanneer hij de balk wel aantik. De grondwerkbalken kunnen worden gebruikt voor zowel grondoefeningen als voor afzetbalk voor de sprong. Doordat de balken een vierkante vorm hebben blijven ze goed liggen.

Grondwerkbalken online kopen

Balken voor het grondwerk bestellen bij Epplejeck? Dat kan 24/7 vanuit je luie stoel. Je bestelling wordt gratis geleverd vanaf €49,- in Nederland én België. Ben jij meer een eerst vergelijken, voelen, passen en dan kopen type? Kom dan langs in één van onze filialen.
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!