Kaptoom

7 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Kaptoom

Er zijn verschillende type hoofdstellen. Voor jouw paard kan elke hoofdstel een andere werking hebben. Daarom is het belangrijk goed te kijken waar jouw paard het beste op reageert. Een type hoofdstel dat je minder vaak voorbij ziet komen is de kaptoom. Waarvoor deze kaptoom dient en voor welke doeleinden het geschikt is, lees je hier.

Wat is een kaptoom

De kaptoom is een hoofdstel met op de neusriem enkele ringen bevestigd. De kaptoom kan zowel bitloos als met bit worden gebruikt. Het aantal ringen op de neusriem verschilt, het is vaak tussen de drie en vijf. Epplejeck heeft meerdere in het assortiment. De luxe kaptoom van Imperial Riding is zacht onderlegd en daardoor super comfortabel. De kaptoom van QHP is van leer en is daarbij ook zacht onderlegd. Neem rustig een kijkje welke het beste bij jou en jouw paard past. Kom je er niet uit, vraag dan om advies in de winkel.

Doeleinden kaptoom

De kaptoom kan worden beschouwd al een multifunctioneel hoofdstel. Je kunt het gebruiken voor verschillende trainingsdoeleinden. Je kunt het hoofdstel goed gebruiken tijdens het grondwerk, longeren en werk aan de hand. Maar je kunt de kaptoom ook gebruiken gebruiken tijdens het werk aan de lange lijnen of als je gaat rijden.

Kaptoom bevestigen

Het hoofdstel kan dus voor verschillende doeleinden worden gebruikt. De ringen op de neusriem kunnen daarom ook op verschillende manieren worden gebruikt. Vaak heeft een kaptoom drie ringen. De middelste ring daar bevestig je de enkele lijn tijdens het grondwerk of longeren. De buitenste twee ringen gebruik je als je longeert met dubbele longeerlijn. Maar ook als je een bijzetteugel, teugels of lange lijnen gebruikt.

Kaptoom online kopen

Een kaptoom bestellen bij Epplejeck? Dat kan 24/7 vanuit je luie stoel. Je bestelling wordt gratis geleverd vanaf €49,- in Nederland én België. Ben jij meer een eerst vergelijken, voelen, passen en dan kopen type? Kom dan langs in één van onze filialen.
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!