Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merk

Maat

Kleur

Materialen

Type

Soort

Prijzen

×

Singels

23 Artikelen

Singels

Met een brede variatie aan singels vind je bij Epplejeck altijd de singel die het beste bij je paard past. Of je nu opzoek ben naar een anatomische dressuursingel, springsingel met buikflap of een neopreen singel in het bruin of zwart, bij Epplejeck zit je goed. In ons assortiment vind je singels van merken zoals BR, LeMieux en Prolite. Maar ook van onze huismerken Quur, Epplejeck en Barato vind je geschikte singels.

Prolite singels

Polulaire singels zijn de Prolite singels. Zo is de dressuursingel Prolite Narrow Freedom geschikt voor paarden en pony's met minder dan 20cm ruimte tussen de voorbenen. De singel is gemaakt van high tech materiaal met zweettransporterende werking. Deze smal gevormde singel zorgt voor optimale bewegingsvrijheid en heeft een drugverlagende werking. De dressuursingel Prolite Classic Freedom is geschikt voor paarden met meer dan 20cm ruimte tussen de voorbenen en heeft dezelfde features als de Narrow. Wat deze singels nu zo uniek maakt? Prolite singels zijn zo gemaakt om extra veel ruimte te geven achter de ellebogen. Het voorkomt dat de spieren op elkaar gedrukt worden door de singel en benen. Dankzij de zwevende rand aan de voorkant kan je paard zijn schouders vrij bewegen.

Andere populaire dressuursingels zijn de BR anatomic met schapenvacht, Kieffer Exclusiv en Epplejeck Neopreen. Tussen de dressuursingels kun je kiezen voor anatomisch gevormde en rechte modellen.

Singel met buikflap

Wat is het nut van een singel met buikflap? Een singel met buikflap beschermt de buik van je paard tijdens het springen. Bij het maken van een sprong kan het zo zijn dat de hoeven, inclusief kalkoenen, de buik van je paard aanraken. De flap valt breed over de buik waardoor deze de impact van het aantikken en stoten verminderd wordt. De buikflap is ademend, ergonomisch gevormd en heeft een schokdempende werking. In ons assortiment vind je singels met buikflap van de merken QHP en Shires.