Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merken

Maten

Kleuren

Materialen

Type

Soort

Prijzen

×

Singels

22 Artikelen

Singels


Met een brede variatie aan singels vind je bij Epplejeck altijd de singel die het beste bij jou en je paard past. Of je nu opzoek ben naar een anatomische dressuursingel, een dressuursingel, springsingel met buikflap of een neopreen singel, bruin of zwart: bij Epplejeck zit je goed. In ons assortiment vind je singels van merken zoals BR, LeMieux en Prolite. Maar ook van onze huismerken Quur, Epplejeck en Barato.

Welke singel heb ik nodig?

Heb je een dressuurzadel? Dan heb je een dressuursingel nodig. Bij een dressuur zadel zijn de singelstoten (de riemen waar je die singel aan bevestigd) langer waardoor er kortere singel nodig is dan bij een spring-of veelzijdigheidszadel. Ook bevinden de singelstoten zich onder de zweetbladen. Bij Epplejeck vind je dressuursingels tussen de 45 en de 95 cm.
Bij een spring- en veelzijdigheidszadel heb je een gewone singel of springsingel nodig. Deze zijn een stuk langer dan dressuursingels, omdat de singelstoten bij een spring- en veelzijdigheidszadel korter zijn en zich onder het zweetblad bevinden. Als je fanatiek springt, crost of military rijdt is een springsingel met buikflap een goede keuze. De buikflap beschermt de buik van je paard en bevat een bevestigingsring voor hulpteugels. In andere gevallen is een veelzijdigheidssingel altijd een goede keuze. Een aantal veelzijdigheidssingels bevatten, net als bij de springsingel, een bevestigingsring voor hulpteugels. In ons assortiment vind je spring- en veelzijdigheidssingels tussen de 100 en de 150cm. 

Het is belangrijk dat de singel de juiste maat heeft zodat dit irritatie voorkomt. Bekijk ook welk model singel het beste bij jou paard of pony past en welk materiaal het meest geschikt is. Dit verschilt per paard/pony. Let er tot slot op dat je je paard of pony niet te strak aan singelt, dit kan belemmeren in de bewegingsvrijheid. De singel zit te strak als je niet drie vingers tussen de singel of de singelstoten krijgt. En wanneer een singel te los zit… tja