Hooizakken

10 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Hooizakken

Je ziet ze steeds vaker, een hooizak. Het woord zegt het al. Het is een zak die je kunt vullen met hooi. Handig voor in de stal maar ook voor onderweg in de trailer.

Voordelen hooizak

Een hooizak heeft een aantal voordelen. Hooizakken staan ook wel bekend als slowfeeders. Ze zorgen ervoor dat je paard langer over zijn maaltijd doet. Dit is belangrijk want als je kijkt naar paarden in de vrije natuur, dan zijn die 14 tot 16 uur per dag bezig met het zoeken en eten van voedsel. Ze krijgen gedurende de dag steeds kleine beetjes binnen. Dit is ook goed voor de spijsvertering.

Vaak lukt dit niet bij paarden die door mensen gehouden worden. Door een slowfeeder te gebruiken doet een paard dus ook langer over het ruwvoer. Ook gaat dit verveling tegen, omdat ze er moeite voor moeten doen. Zo kun je het paard tegemoet komen op zijn natuurlijke foerageergedrag.

Soorten en maten hooizakken
Epplejeck heeft goede slowfeeders gemaakt van Nylon materiaal. Ze zijn er in verschillende kleuren. Ze zijn makkelijk op te hangen in de stal of in de trailer. Door de grote opening aan de bovenzijde zijn ze makkelijk en snel te vullen. LeMieux heeft een robuuste hooizak die gemaakt is van waterproof Nylon. De gaten van 3x3cm voorkomen dat er voer wordt verspild. QHP heeft hooizakken gemaakt van polyester, totaal paard proof. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en printjes. Ook Kingsland heeft luxe hooizakken voor paarden. Voorzien van het mooie logo voorop en een opening het het midden.

Hooizak online kopen

Hooizakken voor je paard bestellen bij Epplejeck? Dat kan 24/7 vanuit je luie stoel. Je bestelling wordt gratis geleverd vanaf €49,- in Nederland én België. Ben jij meer een eerst vergelijken, voelen, passen en dan kopen type? Kom dan langs in één van onze filialen.
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!