Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merk

Maat

Kleur

Materialen

Type

Prijzen

×

Zwepen

70 Artikelen

Zwepen voor paardrijden

Een zweep is een handig hulpmiddel voor het versterken van hulp. Het nut van een zweepje bij paardrijden is dat deze door je paard wordt gezien als een verlengstuk van je arm en gebruikt om hem voorwaarts te maken of te corrigeren. Paarden zijn vluchtdieren en het gebruik van de zweep stimuleert het vlucht gedrag. Je paard vlucht als het ware voor de zweep wanneer deze gebruikt wordt waardoor je paard voorwaarts gaat. Door een goede beheersing van je paard zal hij vervolgens gecontroleerd voorwaarts gaan.

Het is belangrijk dat een zweep alleen gebruikt wordt wanneer dit nodig is. Het voorwaarts maken en houden van je paard gebeurd eerst door middel van je been. Wanneer je geen reactie ontvangt, kun je de hulp versterken met de zweep.
Zwepen bij paarden worden ook gebruikt voor het activeren en onderbrengen van de achterhand van je paard.

In ons assortiment vind je dressuurzwepen en springzwepen. Dressuur zwepen voor paardrijden zijn langer omdat deze gebruik worden voor het activeren van de achterhand bij zwaardere dressuur oefeningen en het voorwaarts maken. Een springzweep is korter en wordt gebruikt voor het corrigeren tijdens het springen.