Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merken

Kleuren

Prijzen

×

Longeren

55 Artikelen

Longeren 

Bij Epplejeck vindt je alles voor het longeren van je paard of pony. Van diverse hulpteugels zoals de longeerhulp, de pessoa, bijzetteugels/touwtjes en de Gogue tot aan een bitstukje die gemakkelijk te bevestigen is aan het bit en de longeerlijn. Daarnaast zijn in ons assortiment de hipste en vrolijkste longeerlijnen, longeersingels en longeerpads te vinden! Ben je op zoek naar meer uitdaging met het longeren? Dan is er een ruime keuze uit dubbele longeerlijnen. Ben je nog niet zo ervaren met longeren? Dat geeft niet, want het boek Trainen Tot Een Goed Gaand Paard van Lammert Haanstra zal je zeker helpen! In ons assortiment zijn ook de originele producten van Lammert Haanstra te vinden.

Nieuwsgierig? Kijk dan snel verder en shop online of in één van onze filialen.

Longeerhulp

De longeerhulp is gemaakt van katoen. Het is de ideale hulpteugel om je paard zijn rug te laten ontspannen. Daarnaast is de longeerhulp ook geschikt voor paarden met rugproblemen en een gevoelige rug. De longeerhulp heeft vrijwel geen drukpunten op de rug en daarom is het gebruik van een zadeldek of andere bescherming niet nodig. De longeerhulp loopt van achter de schoft, tussen de voorbenen door naar de bitringen. De longeerhulp is zowel met bit als bitloos te gebruiken aan een bitloos hoofdstel of halster.

Pessoa
De pessoa verbeterd de houding en balans van het paard en zorgt voor goed achterbeen en ruggebruik. De teugel loopt via het bit en de longeersingel achter de achterhand van het paard langs, waardoor door de pessoa invloed heeft op het hele paardenlichaam. De pessoa kan op vier standen worden ingesteld en is daarom geschikt voor ieder trainingsniveau!

Bijzetteugels/touwtjes

Bijzetteugels of bijzettouwtjes hebben als doel om naar een lagere, horizontale of hogere oprichting te werken en worden vaak gebruikt om een paard te leren na te geven.

Longeersingel 
Aan een longeersingel zitten verschillende bevestigingsringen voor het gebruik van hulpteugels. De onderzijde van de longeersingel is gemaakt van neopreen, wat zorgt voor een goede drukverdeling. 

Longeerpad
Voor een optimale durkverdeling (en natuurlijk om voor het pimpen van je longeersetje) kun je onder de longeersingel een longeerpad leggen.
 
Longeerlijn
In ons assortiment hebben wij diverse longeerlijnen verkrijgbaar in hippe en vrolijke kleurtjes. Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Shop de dubbele longeerlijn dan in ons assortiment!

Bitstukje
Een bitstukje is gemaakt voor het longeren met een enkele longeerlijn. Het voorkomt dat het bit door de mond van het paard wordt getrokken en verdeeld de druk over beide bitringen. Het bitstukje is door middel van musketons eenvoudig aan het bit te bevestigen.