Manegeletters

9 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Manegeletters

Wanneer je een dressuurproef rijdt worden er oefeningen gegeven die je moet rijden. Deze oefeningen zijn gebaseerd op letters in de rijbaan. Zo rij je bijvoorbeeld een rechte lijn van A naar C. Maar dan moet je natuurlijk wel weten waar deze letters zijn in de rijbaan. En daarom zijn er letters die je in jouw paardenbak kunt neerzetten. Zodat jij precies kunt zien hoe oefeningen moeten worden uitgevoerd.

Bakletters outdoor

Dressuurletters zijn niet alleen handig voor in de rijbaan. Ook buiten bijvoorbeeld in een weiland kun je makkelijk hiermee een bak uitstippelen en uitzetten. Daarom zijn er verschillende type bakletters, zodat ze op alle locaties makkelijk te bevestigen zijn. Voor buiten zijn bijvoorbeeld de dressuurpionnen van QHP handig. Deze kun je gemakkelijk neerzetten en verplaatsen. Wat ook ideaal is outdoor zijn de manegeletters met voet. Dit zijn hekjes die je door middel van een ‘voet’ in de grond kunt drukken. Dit is handig als de bak een tijdje kan blijven staan. Je hebt ze in de gewone uitvoeren (7 stuks) maar ook voor de Z baan (11 stuks).

Bakletters indoor

In binnenmaneges zie je vaak de letters bevestigd tegen de bakrand. Deze zitten hier vast. Dit zijn bordjes die je op de bakrand kunt schroeven. In maneges zie je wel eens rijbaan letters die ook nog een symbool afbeelden. Zoals een appel, dit maakt het rijden voor de kleinere ruiters onder ons makkelijker. QHP heeft zelfs letterbordjes met afbeelding en L of R eronder. Zodat de kinderen ook makkelijker zien en leren van links en rechts is.

Springpionnen

Naast de dressuur, maak je bij het springen ook gebruik van bordjes of pionnen. Dit zijn pionnen met een nummer. Zodat je een parcourtje kunt uitzetten en de volgorde van de hindernissen kunt aanduiden. Naast pionnen heb je bij het springen ook hindernisnummers met voet. Deze kun je in de grond drukken.

Manegeletters online kopen

Een set manegeletters bestellen bij Epplejeck? Dat kan 24/7 vanuit je luie stoel. Je bestelling wordt gratis geleverd vanaf €49,- in Nederland én België. Ben jij meer een eerst vergelijken, voelen, passen en dan kopen type? Kom dan langs in één van onze filialen.
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!