Bandages

81 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren
  • van 3

Bandages voor paardrijden

Bij Epplejeck vind je verschillende bandages in vrolijke kleurtjes van merken zoals Eskadron, Anky en BR. In ons assortiment vind je fleecebandages, stalbandages, trainingsbandages en onderbandagesOver het algemeen heeft een bandage, net als andere beschermers, de functie het beschermen en eventueel ondersteunen van het paardenbeen. Vaak worden bandages gebruikt voor de show. Het is namelijk wel zo dat bandages die gebruikt worden tijdens het rijden, het paardenbeen niet optimaal kan beschermen.

Met welke bandages kun je rijden?

Met zowel fleece- als werkbandages wordt gereden. Bij elastische bandages, zoals werkbandages, is het verstandig om gebruik te maken van onderbandages of onderlappen. Onderbandages zorgen voor een goede ondersteuning en bescherming. Bij fleecebandages is dit niet per se nodig. Stalbandages zijn bedoelt, zoals de naam al zegt, voor op stal. Stalbandages zijn gemaakt van katoen. Deze worden gebruikt om stalbenen en zwellingen te voorkomen.
In ons assortiment is een speciale
coolingbandage te vinden: deze bandage kan worden gebruikt bij verstuikingen, stoten en oververhitting. Let op: de coolingbandage mag niet worden gebruikt bij open/bloedende wonden. De koelingbandage koelt voor uren en is makkelijk te gebruiken.

Hoe doe je bandages bij je paard om?

Bij bandages is het belangrijk dat je beseft dat niet iedereen goed kan bandageren. Verkeerd bandageren, doet meer kwaad dan goed; bij vouwen kun je namelijk al schade aanbrengen aan de pees. Het is ook belangrijk dat een bandage niet te strak zit, waardoor er beknelling ontstaat. Dit heeft nare gevolgen voor je paard. Wanneer een bandage te losjes is aangebracht, dan schiet deze los tijdens het rijden waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan. Oefen dus goed met bandageren onder begeleiding van iemand met ervaring.
Net als bij andere beenbeschermers, dien je de temperatuur van het been goed in de gaten houden om oververhitting te voorkomen. Bij bandages is de kans op oververhitting groter, omdat de warmte niet gemakkelijk weg kan. Wanneer het been van je paard oververhit raakt, kunnen pezen en spieren beschadigd raken.

Bestel je favoriete bandages snel en gemakkelijk online bij Epplejeck. Je online bestelling wordt vanaf 49,- (Nederland) of 99,- (België) gratis en supersnel verzonden.

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!