Wensenlijst Categorieën

Onderhoud

8 Artikelen

Laarzenonderhoud

Wil je zo lang mogelijk plezier hebben van je footwear? Dan is goed onderhoud essentieel. Door je laarzen of schoenen regelmatig schoon te maken en goed te verzorgen blijven deze lang in goede staat. Je laarzen en schoenen netjes onderhouden is zo gepiept en zorgt ervoor dat je de levensduur van bijvoorbeeld je leren rijlaarzen verlengt.

Vuil, mest, modder en andere bijtende stoffen kunnen het leer en de stiksels beschadigen. Neem je schoenen of laarzen daarom dagelijks af met een (vochtige) schone doek en gebruik een zacht borsteltje voor het verwijderen van vuil.
Zorg er daarnaast voor dat je het leer van de laarzen of schoenen regelmatig behandeld met een boot cleaner. Een fijne verzorging voor het leer is de
Petrie Bootcare set. De set bestaat uit een cleaner voor een goede reiniging en een cream wat ervoor zorgt dat het leer soepel en waterafstotend blijft. Bij deze set worden speciale poetsdoekjes geleverd.

Ook de Ariat crème biedt optimale bescherming voor je leren rijlaarzen, jodhpurs of chaps. Daarnaast geeft de voedende crème een langdurige glans en een verhogende weerstand tegen water. Naarnaast is het erg belangrijk om de ritsen van je laarzen, jodhpurs en chaps goed te onderhouden. Met de zippspray van Petrie maak je de ritsen goed schoon, soepel en fris. Wil je meer tips omtrent het verzorgen en onderhouden van je laarzen, schoenen en chaps? Klik dan hier.