Spijsvertering

25 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Spijsvertering van je paard

Een gezonde en goed functionerende spijsvertering is van groot belang om je paard gezond en fit te houden. De maag en darmen spelen hierin een belangrijke rol. Om de spijsvertering van je paard te ondersteunen vind je bij Epplejeck verschillende supplementen en producten voor een gezonde maag en darmflora. In ons assortiment vind je onder andere producten van de merken NAF, Pharmahorse, Puur, Sectolin en Worm & Co. 

Hoe ondersteun ik de spijsvertering van mijn paard?

Er zijn verschillende supplementen en producten verkrijgbaar voor een optimale spijsvertering en gezonde darmflora van je paard. Er zijn producten die de algehele gezondheid van de maag en darmen ondersteunen, zoals lijnzaadolie, Omega Olie, Equi Total Balance van Excellent of NAF Biotics. Veel van deze supplementen bevatten een combinatie van pre- en probiotica om de natuurlijke bacteriële flora van de darmen van je paard ondersteunen. Ook supplementen met zeewier, foeneknof, goudsbloem en brandnetel ondersteunen op een natuurlijke manier de spijsvertering van je viervoeter.

Zand eten bij paarden

Het komt regelmatig voor dat paarden zand binnenkrijgen.Dit kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld wanneer het gras wat korter wordt en er veel modder samen met het gras opgegeten wordt. Paarden kunnen ook uit verveling of aangeleerd gedrag het zand oplikken. Heeft je paard een ijzertekort? Dan kan je paard ook om deze reden zand opeten. Dit kan als gevolg leiden tot een verstoorde darmflora. Er zijn verschillende supplementen beschikbaar om het overtollig zand uit de darmen te verwijderen. Denk aan producten als Sand Exit van Excellent, Puur Psyllium of Sand Clear van het Epplejeck huismerk. Hoe weet je of je paard te veel zand binnenkrijgt? Dit kun je eenvoudig testen door een vijftal mestballen in een halve emmer water te doen. Wachten een uurtje en check hoeveel zand er op de bodem ligt. Ligt er meer dan een theelepel zand? Dan heeft je paard te veel zand binnen gekregen.

Mestonderzoekkit Worm&Co

Een paard kan last krijgen van wormen in zijn maag-en darmkanaal. Om ziekte te voorkomen is het noodzakelijk om je paard hiervoor te behandelen met bijvoorbeeld een wormenkuur. Het is af te raden om iedere paar maanden een willekeurige wormenspuit aan je paard te geven. Voorkom resistentie en doe eerst een mestonderzoek voordat je ontwormt. Hiermee voorkom je dat de darmflora van je paard onnodig wordt aangetast. Worm&Co is hét bedrijf dat gespecialiseerd is in mestonderzoek bij paarden. Met het mestonderzoekkit van Worm&Co kun je mest van je paard opsturen voor betrouwbaar onderzoek. Blijkt uit het mestonderzoek dat je paard is besmet met wormen? Dan kunnen ze bij Worm&Co ook direct zorgen voor een passend wormmiddel. Zo weet je altijd dat je paard de beste zorgt krijgt. Lees hiermeer over het mestonderzoek van Worm&Co in onze blog.

Meer lezen over de darmflora van paarden?Lees hieronze blog over een gezonde darmflora. Artikelen voor de spijsvertering voor je paard bestellen? Dat kan 24/7 zo vanuit je luie stoel. Je bestelling wordt gratis geleverd vanaf 49,- (Nederland) of 99,- (België) en achteraf betalen kan binnen 14 dagen met Afterpay. Ben jij meer eerst vergelijken, voelen, passen en dan kopen type? Kom dan langs in één van onze filialen.

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!