Sporen met wiel

14 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Sporen met een wieltje

Zijn jij en je paard al gewend om met sporen te rijden en wil je net wat meer kunnen inbrengen? Denk dan eens aan sporen met aan de achterkant een wiel. In ons assortiment vind je veel verschillende sporen met een wieltje. De merken die de sporen aanbieden zijn onder anderen BR, Harry’s Horse en HS Sprenger. Daarnaast vind je in het assortiment van Epplejeck, verschillende soorten sporen.

Waarom sporen met wiel?

Vaak wordt er gezegd dat wielsporen niet vriendelijk zijn, maar dit is niet waar. Deze sporen prikken niet op één punt in je paard, maar rollen over een gebied heen. Hierbij geven ze meerdere, kleine prikkelingen. Sporen met een wieltje zijn ook handig te gebruiken bij paarden die uit zichzelf wat flegmatiek zijn. Dit komt doordat er meerdere, maar zachte contactmomenten zijn met het paard.

Verschillende soorten sporen met wieltje

Er zijn veel verschillende soorten sporen verkrijgbaar. De sporen verschillen op meerdere gebieden. Als eerste kan er gekozen worden voor verschillende maten en standen van de spoor. Zo zijn er verticale en horizontale wieltjes. De inwerking op het paard is bij beide wieltjes verschillend. Zo is een horizontaal wieltje fijn om te gebruiken als je een onrustig been hebt. Het wiel draait namelijk weg als je je been aanlegt. Er zijn ook sporen te vinden met een ronde bal. Deze kan van metaal zijn of van rubber. Deze sporen zijn erg vriendelijk voor het paard en kunnen de hulpen goed doorgeven.
 
Daarnaast kan er ook nog gekozen worden uit wel of geen ingebouwde spoorbeschermers. Deze beschermen je laarzen en zorgen ervoor dat je sporen stevig blijven zitten en niet schuiven. De meeste sporen zijn voorzien van speciale sporenriemgeleiding. Deze zorgen ervoor dat de riempjes van je sporen mooi over je voet heen kunnen lopen zonder dat ze gaan knellen.

Sporen met wiel online kopen

Sporen met een wiel aan de achterkant bestellen bij Epplejeck? Dat kan 24/7 zo vanuit je luie stoel. Je bestelling wordt gratis geleverd vanaf €49,- in Nederland én België. Ben jij meer een eerst vergelijken, voelen, passen en dan kopen type? Kom dan langs in één van onze filialen.
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!