Luchtwegen

8 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Gezonde luchtwegen bij paarden

Gezonde luchtwegen zijn belangrijk voor een goede gezondheid van je paard. Bij Epplejeck vind je verschillende supplementen van merken zoals NAF en Epplejeck die bijdragen aan gezonde luchtwegen.
Gezonde luchtwegen zijn een belangrijke voorwaarde voor de algehele gezondheid van je paard. Wanneer de luchtwegen van je paard minder goed functioneren, wordt zuurstof minder goed opgenomen, wat een negatief effect heeft op de spieren. Je zult ook merken dat je paard minder goed presteert en een slechte uithoudingsvermogen heeft. Naast een negatief effect op de spieren, zal ook de weerstand van je paard dalen. Hierdoor is je paard vatbaarder voor virussen en infecties.

Hoe herken je luchtwegproblemen bij je paard?

Wanneer je paard problemen heeft met zijn luchtwegen, kunnen stofdeeltjes uit de lucht minder goed afgevoerd worden waardoor er meer slijm wordt geproduceerd. Begint je paard te hoesten tijdens het rijden? Dit zijn vaak de eerste tekenen van luchtwegproblemen.
Doorgaans is dit een gevolg van te veel of minder vloeibaar slijm. Wanneer dit slijm geel of groenig is van kleur, is het verstandig om de dierenarts te bellen.

Verhelpen van luchtwegproblemen 

Voor paarden met problemen aan de luchtwegen is frisse lucht erg belangrijk. Zorg er daarom voor dat je paard een goed geventileerde stal heeft en voldoende naar buiten gaat. Daarnaast kun jij je paard ondersteunen met het voeren van kruiden. Kruiden kunnen helpen om het taaie slijm in de achterste luchtwegen op te lossen. Ook kunnen kruiden het immuunsysteem ondersteunen zodat infecties zoals schimmelinfecties overwonnen kunnen worden. NAF Respirator Boost zorgt voor schone luchtwegen en heeft een snelle aanpak. Ook Epplejeck Bronchovital is een mengsel van kruiden voor gezonde luchtwegen en een goede ademhalen. Het bevat onder ander Foenegriek, Eucalyptus en Anijszaad.  

In ons assortiment vind je supplementen die bijdragen aan de ondersteuning van gezonde luchtwegen en de algehele weerstand van je paard. Een aantal van deze supplementen, zoals NAF Kof Eze, Epplejeck Foenegriek en Epplejeck Bronchovital hebben een verzachtende werking op de luchtwegen. Ook kun je kiezen voor een liksteen. In ons assortiment vind je Horslyx Respiratory, wat ondersteunt bij het behouden van gezonde luchtwegen.

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!