Merries & Veulens

3 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Hormonen bij merries en hengsten

Is jouw merrie onmogelijk als ze hengstig is? Vertoont jouw ruin hengstengedrag of heeft jouw hengst een te hoog libido? Bij Epplejeck vind je supplementen van topmerken zoals NAF en Puur om jouw paard te ondersteunen en hun hormonen weer onder controle te krijgen.

Hormonen bij merries

In het voorjaar en tijdens de zomermaanden kan je merrie last hebben van haar hormonen en dit wordt geuit in humeurig gedrag. Typische verschijnselen van merries die last hebben van hormonen zijn moodswings, agressie, flirten, ‘lichtgeraaktheid’ en verminderde prestaties omdat jouw merrie zich minder goed kan concentreren. Het gedrag wat merries vertonen verschilt natuurlijk per paard of pony, sommige merries worden juist enorm plakkerig en gaan plakken aan je been tijdens het rijden of hangen tegen je aan als je er naast staan. Maar er zijn ook merries die beginnen met schoppen tijdens het rijden en worden boos als je aan de buik zit. Een oplossing voor de bovenstaande hormonale problemen bij merries is NAF Oestress. Dit supplement ondersteunt de hormonale cyclus op een natuurlijke manier. Daarnaast ondersteunt NAF Oestress ontspanning en concentratie. NAF Oestress kan makkelijk door het voer worden gemengd en is ook verkrijgbaar in vloeibare vorm.
Je kunt ook kiezen voor
Puur Brons. Puur Brons ondersteunt de normale cyclus bij merries en zorgt voor hormoonbalans. Puur Brons is geschikt voor merries die tijdens de hengstigheid onmogelijk zijn.

Ruinen en hengsten

Ruinen en hengsten kunnen ook behoorlijk last hebben van hun hormonen. Ruinen uiten dit vooral in typisch hengstengedrag. Om dit gedrag te verminderen kun je kiezen voor NAF Oestress. Hengsten die last hebben van hun hormonen uiten dit in een te hoog libido. Om het libido van je hengst te verlagen kun je Puur Brons geven.

Meer lezen over NAF Oestress? Lees dan onze informatieve blog hier.

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!