Hulpteugels

49 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren
  • van 2

Hulpteugels 

Ben jij op zoek naar een geschikte hulpteugel voor je paard? Dan ben je bij Epplejeck aan het goede adres. Soms heb je tijdens het paardrijden net dat kleine beetje extra ondersteuning nodig. Een hulpteugel kan daar een goede uitkomst voor bieden.Wij bieden een ruim assortiment aan diverse hulpteugels. Of je nu op zoek bent naar een thiedemanteugel, een borsttuig, een slofteugel, bijzetteugels, halsverlenger of een martingaal. Twijfel je over de juiste hulpteugel? Neem anders contact op met onze klantenservice. We helpen je graag met het maken van de juiste keuze. 

Borsttuig

Last van een schuivend zadel? Dan is een borsttuig een geschikte oplossing. Een borsttuig voorkomt dat het zadel naar achteren schuift tijdens het rijden. Het borsttuig wordt door middel van een singellus en clipsluitingen aan de bovenste ringetjes van het zadel bevestigd. Er zijn losse borsttuigen beschikbaar, maar ook borsttuigen inclusief een afneembaar martingaal, wat voorkomt dat het contact tussen paard en ruiter verloren gaat als het paard zijn hoofd te ver omhoog brengt.

Martingaal

Een martingaal voorkomt dat het paard zijn hoofd te ver omhoog kan brengen, waardoor het contact tussen ruiter en paard verloren gaat. Een martingaal heeft geen inwerking als het paard met zijn hoofd in de normale hoofdhouding loopt. Een martingaal wordt bevestigd door een lus om de singel heen te schuiven en is ruim verstelbaar bij de singel en op de hals.

Thiedemanteugel

Een thiedemanteugel zorgt ervoor dat je paard zijn hoofd niet te ver omhoog of naar voren kan brengen. De werking van de thiedeman stopt zodra het paard in de juiste houding loopt. De thiedemanteugel wordt bevestigd aan de singel, door middel van een singellus. Aan de ringen van het bit worden speciale teugels bevestigd met D-ringen waar de thiedeman aan kan worden bevestigd. De thiedeman teugel wordt door de bitringen heen gehaald en vervolgens op de gewenste lengte bevestigd aan de teugels. 

Slofteugel

Een slofteugel is een hulpteugel om het paardenhoofd naar beneden te brengen. De slofteugel wordt aan beide zijden door de bitringen heen gehaald en vervolgens met een singellus aan de singel bevestigd. De slofteugel wordt vervolgens door de bitringen gehaald. De slofteugel kan op twee verschillende manieren worden gebruikt. De slofteugel kan tussen de voorbenen van het paard worden bevestigd waardoor het hoofd en de hals van het paard meer naar beneden worden gebracht. Een andere optie is het bevestigen aan de zweetbladen van het zadel, waarmee een betere nageeflijkheid in hogere oprichting wordt verkregen. Voor het gebruik van een slofteugel is een stille hand vereist. De werking van de slofteugel stopt zodra het paard in de juiste houding loopt.


Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!