Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merken

Maten

Kleuren

Materialen

Type

Prijzen

×

Hulpteugels

33 Artikelen

Hulpteugels 

Ben jij op zoek naar een geschikte hulpteugel voor jouw paard of pony? Dan ben je bij Epplejeck aan het goede adres! Wij bieden een ruim assortiment aan diverse hulpteugels. Of je nu op zoek bent naar een thiedemanteugel, een borsttuig, een slofteugel, bijzetteugels, halsverlenger of een martingaal. Wanneer het nu voor een shetlander is of voor een paard van 1.80m, wij hebben wat jij zoekt! Ook als je een echte budget-shopper bent. Maar welke hulpteugel is het meest geschikt? Hieronder leggen we de populairste uit.

Borsttuig

Last van een schuivend zadel? Dan is een borsttuig iets voor jou. Een borsttuig voorkomt dat het zadel naar achteren schuift tijdens het rijden. Het borsttuig wordt door middel van een singellus en clipsluitingen aan de bovenste ringetjes van het zadel bevestigd. Het borsttuig is inclusief een afneembaar martingaal, wat voorkomt dat het contact tussen paard en ruiter verloren gaat als het paard zijn hoofd te ver omhoog brengt.

Martingaal

Een martingaal voorkomt dat het paard zijn hoofd te ver omhoog kan brengen, waardoor het contact tussen ruiter en paard verloren gaat. Een martingaal heeft geen inwerking als het paard met zijn hoofd in de normale hoofdhouding loopt. Een martingaal wordt bevestigd door een lus om de singel heen te schuiven en is ruim verstelbaar bij de singel en op de hals.

Thiedemanteugel

Een thiedemanteugel zorgt ervoor dat je paard zijn hoofd niet te ver omhoog of naar voren kan brengen. De werking van de thiedeman stopt zodra het paard in de juiste houding loopt. De thiedemanteugel wordt bevestigd aan de singel, door middel van een singellus. Aan de ringen van het bit worden speciale teugels bevestigd met D-ringen waar de thiedeman aan kan worden bevestigd. De thiedeman wordt door de bitringen heen gehaald en vervolgens op de gewenste lengte bevestigd aan de teugels. 

Slofteugel

Een slofteugel is een hulpteugel om het paardenhoofd naar beneden te dwingen. De slofteugel wordt door middel van een singellus of met de musketonsluitingen aan de singel zelf bevestigd. De slofteugel wordt vervolgens door de bitringen gehaald. De slofteugel kan op twee verschillende manieren worden gebruikt. De slofteugel kan tussen de voorbenen van het paard worden bevestigd waardoor het hoofd en de hals van het paard meer naar beneden worden gebracht. Een andere optie is het bevestigen aan de zweetbladen van het zadel, waarmee een betere nageeflijkheid in hogere oprichting wordt verkregen. Let op! Voor het gebruik van een slofteugel is een stille hand vereist!

In ons assortiment zijn ook de Gogue en de Chambon te vinden!