Zadelonderhoud

45 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren
  • van 2

Lederonderhoud 

Bij Epplejeck vind je veel verschillende leerproducten. Om je leer zo lang mogelijk mooi en soepel te houden, is onderhoud erg belangrijk. Met een goede verzorging wordt de levensduur van het product verlengd, is het leer waterproof en wordt het beschermd tegen invloeden van buitenaf. Om dit resultaat te bereiken, moet onderhoud regelmatig gebeuren. Gelukkig vind je bij Epplejeck alles wat je nodig hebt om jouw leer schoon, glanzend en in de juiste kleur te behouden. Bij ons vind je verschillende soorten zadelzeep, lederolie, ledervet en balsem van merken zoals Rapide en Epplejeck.

Zadelzeep

Zadelzeep gebruik je voor het reinigen en verzorgen van je leer. Zadelzeep is de eerste stap in het onderhoud en de verzorging van je leerproducten. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, hoef je zadelzeep niet per se alleen voor je zadel te gebruikten. Zadelzeep is ook in vloeibare vorm in ons assortiment te vinden. Bij het gebruik van zadelzeep kun je het beste een vochtige spons of doek met lauw warm water pakken. Let er wel op dat de stiksels van je leerproducten niet te vochtig worden, want dan laten de stiksels los. Ook droogt teveel water je leer uit. Zorg ervoor dat je zadelzeep goed laat intrekken en wrijf zachtjes na met een zachte, droge doek.

Ledervet

De tweede stap in het onderhouden van je leerproducten is het gebruik van ledervet. Naast ledervet kun je ook lederolie, lederbalsem of lederdressing gebruiken. Epplejeck ledervet is verkrijgbaar in blank en zwart. Ledervet is een dik goedje wat vooral dient ter bescherming van je leerproducten. Ledervet is het meest geschikt op glad leer, zoals het zitvlak van je zadel. Ledervet houdt leer soepel, zacht en zorgt voor een waterafstotende laag. Laat het vet goed intrekken en wrijf zachtjes na met een zachte, droge doek.

Lederolie

Lederolie is dunner dan ledervet en is geschikt voor alle ledersoorten. In gevallen van stug of erg droog leer kun je het beste voor lederolie kiezen. Lederolie wordt sneller opgenomen in het leer en zorgt ervoor dat het leer super soepel wordt. Daarnaast gaan je leerproducten ook mooi glimmen van lederolie. Omdat lederolie zo snel intrekt, moet dit vaker worden gebruikt dan ledervet. Lederolie Epplejeck Plus is verkrijgbaar in blank en zwart en zorgt tevens voor een waterafstotende laag.

Lederbalsem

Lederbalsem is minder vet dan ledervet of lederolie, wat het erg geschikt maakt voor de zachte onderdelen van je zadel. Lederbalsem bevat bijenwas en is een beschermend en verzorgend product. Het zorgt ervoor dat je leer soepel, zacht en sterk blijft. Daarnaast vormt lederbalsem een waterafstotende laag. In ons assortiment vind je Effax lederbalsem met grip technologie, wat een anti-glij effect voor een extra stevige zit in het zadel geeft. Over het algemeen is lederbalsem geschikt voor alle soorten leer.

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!