Rosborstels

9 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Paardenrosborstel

Krijg jij het vuil soms niet uit de vacht van je paard? En heb jij moeite om tijdens het verharen de haren uit de vacht van je paard te krijgen? Gebruik dan een rosborstel. Deze zijn superhandig om te gebruiken en de paarden en pony’s vinden het ook nog eens heerlijk om hier mee geborsteld te worden.

Waarom een rosborstel gebruiken?

Een rosborstel wordt gebruikt om het vuil wat in de haren van je paard zit los te maken. Je haalt als het waren de viezigheid die in de vacht van je paard zit naar boven. Als je de rosborstel gebruikt hebt ziet je paard er eerst waarschijnlijk nog viezer uit als toen je begon met poetsen. Maar als je klaar bent met het poetsen van je paard ziet hij er veel schoner uit. Daarnaast zijn de meeste rosborstels ook nog eens supermakkelijk schoon te maken.

Hoe gebruik je een rosborstel?

Een rosborstel kan je vaak om je hand heen schuiven. Hierdoor hoef je de borstel zelf niet meer vast te houden. Vervolgens maak je ronddraaiende bewegingen over de vacht van je paard heen. Dit kan over het hele lijf, maar pas wel op. Sommige paarden vinden het niet fijn om overal geborsteld te worden met een rosborstel. Door dit te doen komt er grofvuil los. Dit vuil ligt nu boven op je paard. Vervolgens kan je het vuil wat nu op je paard ligt, wegvegen met een zachte borstel.

Verharen van paarden

Als het buiten weer lichter en beter weer wordt, raken paarden hun wintervacht kwijt. Ze gaan dus verharen. Als je paard geen deken op gehad heeft en niet is geschoren, moet je paard heel wat haren kwijt. Je kan hem hierbij gemakkelijk helpen door hem goed te borstelen. Een rosborstel helpt daarbij ook erg goed. Ook nu ga je weer de ronddraaiende bewegingen maken. Door dit te doen komen de haren van je paard los. Je paard vindt het lekker en het is ook nog eens leuk om te doen.

Rosborstels online kopen

Handige rosborstel bestellen bij Epplejeck? Dat kan 24/7 zo vanuit je luie stoel. Je bestelling wordt gratis geleverd vanaf €49,- in Nederland én België. Ben jij meer een eerst vergelijken, voelen, passen en dan kopen type? Kom dan langs in één van onze filialen.
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!