Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merken

Maten

Kleuren

Materialen

Type

Prijzen

×

Zadels

23 Artikelen

Zadels

Je zadel is de belangrijkste schakel tussen jou en je paard. Het is dus van groot belang dat je een goed passend zadel aanschaft die ook nog eens aan al jouw wensen voldoet. Dit begrijpen wij. En daarom ben je bij Epplejeck aan het juiste adres om een goed zadel te kopen. Bij Epplejeck heb je een ruime keuze uit dressuurzadels, springzadels en veelzijdigheidzadels van merken zoals Kieffer en Wintec.Maar ook van onze huismerken Quur, Epplejeck en Barato. Zelfs voor een super hip shetlander zadel ben je bij Epplejeck aan het juiste adres! 

Hoe weet ik wat voor zadel ik moet kiezen?

Welk zadel voor jou het meest geschikt is, hangt af van je discipline en je doel. Rijd je fanatiek dressuurwedstrijden en houd je niet van springen? Dan is een dressuurzadel een goede keuze. Of houd je juist van springen en niet zo van dressuur? Dan is een springzadel voor jou het meest geschikt. Als je meer een recreatieve ruiter bent en van zowel springen, dressuur als andere disciplines houdt dan is een veelzijdigheidszadel een uitstekende keuze. 

Wat zijn de verschillen tussen een dressuur-, spring- en veelzijdigheidszadel?

Een dressuurzadel heeft als doel om jou zo recht mogelijk te laten zitten en heeft daarom vaak ook een diepe zit. De achterkant van het zadel is hoog en rond. Een dressuurzadel heeft lange, rechte zweetbladen waardoor je benen mooi lang naar beneden komen te liggen. 
Bij een springzadel zijn de zweetbladen rond, kort en naar voren gebogen. Bij een springzadel moeten de beugelriemen twee gaatjes korter dan in een dressuurzadel, zodat jij in de goede houding in het zadel komt te zitten. De achterkant van het zadel is bij een springzadel laag en plat.
Een veelzijdigheidszadel is eigenlijke een mix tussen een dressuur- en springzadel. Het zweetblad is iets langer en minder naar voren gebogen dan bij een springzadel. De naam van een
veelzijdigheidszadel zegt het al; een veelzijdig zadel dat voor iedere discipline geschikt is! 

Hoe houd ik mijn zadel netjes?

In ons assortiment zijn verschillende leeronderhoud artikelen verkrijgbaar. Voor Wintec zadels hebben wij een speciale Wintec zadelreiniger. Om je zadel goed te beschermen tegen vuil, stof en beschadigingen hebben wij trendy zadelhoezen!