Zadels Harry's Horse

2 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Zadels

Je zadel is de belangrijkste schakel tussen jou en je paard. Het is dus van groot belang dat je een goed passend zadel aanschaft die ook nog eens aan al jouw wensen voldoet. Dit begrijpen wij. En daarom ben je bij Epplejeck aan het juiste adres om een goed zadel te kopen. Bij Epplejeck heb je een keuze uit dressuurzadels, springzadels en veelzijdigheidzadels van merken zoals Wintec. Ook voor een super hip shetlander of pony zadel zit je hier goed.

Welk zadel moet ik kiezen?

Welk zadel voor jou het meest geschikt is, hangt af van je paard, discipline en je doel. Er zijn namelijk verschillende soorten zadels. Rijd je fanatiek dressuurwedstrijden? Dan is een dressuurzadel de juiste keuze. Of is springen juist helemaal jouw ding? Dan is een springzadel de beste keuze. Wanneer je hier tussenin zit en zowel van springen, dressuur als andere disciplines houdt, dan is een veelzijdigheidszadel erg geschikt voor jou. 

Een dressuur zadel heeft als doel om jou zo recht mogelijk te laten zitten en heeft daarom een diepe zit. De achterkant van het zadel is hoog en rond. Een dressuurzadel heeft lange, rechte zweetbladen waardoor je benen mooi lang naar beneden komen te liggen. 
Bij een springzadel zijn de zweetbladen ronder, kort en naar voren gebogen. Ook heeft deze een minder diepe zit zodat je tijdens de sprong beter uit het zadel komt en de rug van je paard vrij laat. Je benen zitten bij een springzadel meer gebogen voor een dynamische houding. Een veelzijdigheidszadel is eigenlijke een mix tussen een dressuur- en springzadel. Het zweetblad is iets langer en minder naar voren gebogen dan bij een springzadel. Wanneer je een zadel wil gebruiken voor zowel dressuur als een sprongetje, dan is een veelzijdigheidszadel het meest geschikt voor jou en je paard.

Boomloos zadel

Een boomloos zadel wordt ook wel een rijsjabrak genoemd. Een andere benaming voor rijsjabrak is bareback pad. Bij Epplejeck vind je barebackpads van het merk F.R.A. Een rijsjabrak is dus boomloos en is een vriendelijke manier van paardrijden. Vanwege het close contact, brengt het je dichter bij je paard. Je kunt bareback pads zien als extra dikke sjabrakken met bevestiging voor een singel zodat deze goed op de rug van je paard blijft liggen. Een zadel met boom kan de beweging van je paard belemmeren. Bij een rijasjabrak is dit niet het geval. Je paard beweegt zich vrijer en er is geen kans op beknelling van de spieren.

Onderhoud

Wanneer je je zadel regelmatig gebruikt, moet je het minstens een keer per maand goed schoonmaken en verzorgen. Bij zeer intensief gebruik, of wanneer je veel buiten rijdt, zal dit vaker moeten. Goed onderhouden verlengt de levensduur van je zadel. Lees hier alles over het onderhoud van een zadel. Of bekijk de how-to video van EJ-er Manon. In deze video laat Manon zien hoe zij haar tuig schoonmaakt, poetst en invet.

Wensenlijst Categorieën

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!