Drinkbakken

3 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Paardendrinkbakken voor op stal

Elk paard moet altijd mogelijkheid hebben tot het drinken van water. Dit kan op verschillende manieren. Er kan voor gekozen worden om een emmer of bak te gebruiken. Deze moet alleen telkens weer gevuld worden als hij leeggedronken is. Een drinkbak is een stuk praktischer in gebruik. Dit is een bak waar water in loopt als een paard of pony met zijn neus tegen de lepel duwt. De drinkbak wordt op de waterleiding aangesloten, dus de paarden hebben toegang tot onbeperkt water. Zo hoef je niet telkens emmers of bakken bij te vullen, maar kunnen de paarden genieten van onbeperkt water.

Waarom een drinkbak?

Zoals hierboven al is verteld, is een drinkbak voor paarden erg praktisch. Dit omdat paarden en pony’s hierdoor altijd toegang hebben tot water. Je hoeft dus geen bakken of emmer bij te vullen de hele dag door. De drinkbakken kunnen zowel in de stallen als in het weiland of paddock gebruikt worden. Wel moet er toegang zijn tot een waterleiding.
De plaats van de waterbak in de stal is nog wel een punt om over na te denken. De drinkbakken mogen niet te laag hangen. Dit heeft te maken met de veiligheid, omdat de paarden er anders in kunnen gaan staan. Daarnaast kan de drinkbak in de stal het beste in een hoek geplaatst worden. Dit voorkomt dat je paard de bak vernield.

Verschillende soorten drinkbakken voor paarden

In het assortiment zijn verschillende soorten drinkbakken voor paarden en pony’s te vinden. Als eerste verschillen de drinkbakken in materiaal. Zo zijn er drinkbakken van kunststof en van geëmailleerd gietijzer te vinden in het assortiment. Ook zijn er drinkbakken met of zonder vlotter te vinden. Als laatste beschikken sommige bakken over vorstbeveiliging en anderen niet. Er is genoeg keuze, dus de juiste drinkbak zit er altijd tussen. Daarnaast zijn er ook nog handige accessoires te vinden in het assortiment voor bij de drinkbakken.

Drinkbakken voor paarden online kopen

Drinkbakken bestellen bij Epplejeck? Dat kan 24/7 zo vanuit je luie stoel. Je bestelling wordt gratis geleverd vanaf €49,- in Nederland én België. Ben jij meer een eerst vergelijken, voelen, passen en dan kopen type? Kom dan langs in één van onze filialen.
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!