Springzwepen

30 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Springzwepen

Tijdens het rijden een extra hulpmiddel nodig? Denk is aan het gebruiken van een springzweep. Deze kan soms handig van pas komen. Er zijn veel verschillende soorten springzwepen te vinden in het assortiment. De zwepen mogen zowel tijdens trainingen als op wedstrijden gebruikt worden. De merken die de zwepen aanbieden zijn onder anderen Fleck, Harry’s Horse en QHP.

Waarom een springzweep?

Een zweep, en dus ook een springzweep, is bedoeld als een communicatiemiddel. Je kan een zweep zien als een verlening van je arm. Hij kan gebruikt worden als aanwijsstok. Zwepen zijn niet bedoelt om het paard te straffen, maar om de communicatie tussen paard en ruiter te verbeteren.
Springzwepen mogen ook gebruikt worden op wedstrijd. De zweep mag zowel bij het losrijden als tijdens het parcours gebruikt worden. De springzweep mag alleen niet langer zijn dan 75 cm.

Verschillende soorten springzwepen

Er is veel keuze binnen het assortiment als het om zwepen voor het springen gaat. Zo verschillend de zwepen onder anderen in lengte. Hiervoor is al verteld dat zweten op wedstrijd maximaal 75 cm lang mogen zijn. In een training mogen de zwepen wel langer zijn. De zwepen zijn verkrijgbaar van 45 cm tot en met 110 cm. Er is ook keus in de soorten handvaten. Zo zijn er handvaten van rubber, softgel of versierd met strass steentjes. Er is veel keuze in het assortiment. Er zit altijd een passende zweet voor jou tussen. Als laatste kan er nog gekozen worden uit vele kleuren, zoals zwart, blauw, wit en rood.

Springzwepen online kopen

Zweep voor tijdens het springen bestellen bij Epplejeck? Dat kan 24/7 zo vanuit je luie stoel. Je bestelling wordt gratis geleverd vanaf €49,- in Nederland én België. Ben jij meer een eerst vergelijken, voelen, passen en dan kopen type? Kom dan langs in één van onze filialen.
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!