Shampoos

45 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren
  • van 2

Wassen

Epplejeck heeft een uitgebreid assortiment aan artikelen die je nodig hebt tijdens het wassen van je paard. Zo vind je verschillende shampoos van bekende merken zoals Cowboy Magic, NAF en Sectolin. Ook voor een handige spons of zweetmes ben je bij Epplejeck aan het juiste adres. 

Waar moet ik opletten tijdens het wassen?

Als eerste is het belangrijk dat je veiligheid voorop stelt. Voordat je gaat wassen zorg je ervoor dat je paard in een veilige omgeving staat. Het is ook belangrijk dat de vloer een profiel heeft, zodat je paard of pony niet kan uitglijden als de ondergrond nat wordt. Bange paarden zullen nog wel eens weg proberen te lopen en kunnen zich daarbij blesseren. In dat soort gevallen is het soms fijn als er iemand bij je is die het paard kan kalmeren. Maak van het wassen een positieve ervaring en zorg dat je alle tijd neemt.
Je kan je paard rustig laten wennen aan de waterstraal door bij de benen te beginnen en op deze manier rustig omhoog te werken. Veel paarden vinden het niet fijn om afgespoeld te worden op hun hoofd. Dit kun je het best oplossen door het hoofd met een vochtige spons schoon te maken. Voor je paard is het ook niet fijn om gewassen te worden met ijskoud water. Gebruik daarom bij voorkeur lauw water.

Als je begint met je paard inzepen, kun je het beste een spons of special shampoo borstel gebruiken. Probeer niet te veel shampoo te gebruiken. De staart en manen zal je misschien meerdere keren moeten inzepen, omdat hier veel vuil in verzamelt en het er iets moeilijk uitgaat. Zorg dat je alle shampoo goed uitspoelt om huidirritatie te voorkomen. Als laatste gebruik je een zweetmes om al het water uit je paard te trekken. In de wintermaanden kun je na het wassen van je paard het beste een zweetdeken op doen. Je paard zal dan niet te veel afkoelen. 

Welke shampoo?

Het is soms lastig om te bepalen welke shampoo je kiest. Als je je paard regelmatig wast, is het belangrijk dat je kiest voor een milde shampoo die de natuurlijke bescherming van de huid niet tot nauwelijks aantast. Een voorbeeld van een milde shampoo Epplejeck Blue Shampoo. Heb jij een schimmel? Of een paard met hoge, witte benen, witte manen en/of witte staart? Dan is Leovet Milton Shampoo of Cowboy Magic Yellowout Shampoo een goede keuze. Speciaal voor een zwarte vacht vind je in ons assortiment Epplejeck Black Horse Shampoo. Deze shampoo is speciaal ontwikkeld voor zwarte paarden en zorgt voor een diepere, zwarte kleur. Als je paard last heeft van een droge of gevoelige huid of last heeft van eczeem dan kun je kiezen voor Grand National Tea Tree Shampoo, Klambu Horsecare Mild Shampoo of Epplejeck Derma Shampoo. Kan je paard wel wat extra glans gebruiken? Dan kun je kiezen voor Epplejeck Glansshampoo

Droogshampoo voor paarden

Niet zoveel tijd om te wassen? Dan is de Equilux Snelreiniger of Cowboy Magic Greenspot Remover een handige oplossing. Dit zijn zeer krachtige sprays voor het plaatselijk verwijderen van hardnekkige vlekken zonder te wassen. Je brengt de spray aan op de plek die je wilt reinigen en masseert het grondig in. Veeg het vervolgens af met een vochtige doek. Zo worden de ingrediënten geactiveerd die het vuil afbreken. 
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!