Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merk

Maat

Kleur

Materialen

Soort

Collectie

Prijzen

×
  • van 4

Zweetdekens

84 Artikelen
  • van 4

Zweetdeken online kopen

Wanneer je op zoek bent naar een goede kwaliteit zweetdeken voor een leuk prijsje, dan ben je bij Epplejeck verzekerd van succes! Wij bieden je namelijk de keuze uit toffe zweetdekens en fleecedekens van verschillende merken, zoals Eskadron, Harry’s Horse en QHP. Ook van ons eigen populaire Epplejeck huismerk hebben we zweetdekens met hippe printjes, vrolijke kleuren en chique strass steentjes. Bekijk bijvoorbeeld onze bestseller de fleecedeken Epplejeck Zafra. Deze is beschikbaar in maar liefst 11 verschillende kleuren. Wil je een zweetdeken met hals? Dan is de fleecedeken Epplejeck Selva de beste keus voor jou. Deze zweetdeken heeft een vaste hals zodat het zweet op de hals ook sneller afgevoerd kan worden.

Functie van fleecedeken voor je paard

Een zweetdeken, ook wel fleecedeken genoemd, heeft als functie er voor te zorgen dat je paard niet te snel afkoelt na het rijden. Een zweetdeken neemt zweet snel op en voert deze af. Het is belangrijk om een zweetdeken op te doen wanneer de temperaturen laag zijn en je paard veel gezweet heeft en dus erg warm is. Laat je je paard vervolgens zonder fleecedeken afkoelen, zullen de spieren te snel afkoelen en wordt de kans op stijve spieren vergroot. Een zweetdeken heeft daarom dezelfde functie als de vacht van je paard. Tijdens training wordt je paard warmer, deze warmte wordt afgevoerd zodat de temperatuur van je paard niet te hoog wordt. Wanneer er te veel warmte afgevoerd wordt, gaat je paard zweten. De haren van je paard vangen het zweet op en zorgen ervoor dat de buitenlucht het zweet verdampt. Een zweetdeken ondersteunt je paard hierbij en neemt ook het zweet op en voert deze af. Je ziet daardoor op de fleecedeken ook vaak condens aan de buitenkant en dat de binnenkant is droog. 

Epplejeck deelt cookiebeleid uit. Sorry, niet in de vorm van Jecky haar favoriete chocoladekoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website jouw ingestelde gegevens en voorkeuren bewaard, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Super handig toch en je merkt er helemaal niets van!