Enkele longeerlijn

8 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Enkele longeerlijn

Je paard verbeteren vanaf de grond, dan kun je het paard het beste longeren. Je kunt je paard op verschillende manieren en voor meerdere doeleinden longeren. Je kunt werken aan lossigheid en souplesse, maar ook aan kracht of gehoorzaamheid. Wanneer je je paard gaat longeren dan kun je gebruik maken van een longeerhulp. Deze maakt het makkelijker om jouw doel te bereiken. Op voorwaarde dat je weet waar je mee bezig bent natuurlijk. In de meeste gevallen heb je een enkele longeerlijn nodig.

Wat is een enkele longeerlijn

Een longeerlijn heeft vaak de lengte van ongeveer 10 meter. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Namelijk in nylon, katoen of webband. Aan het uiteinde zit een haak die je makkelijk aan het bit of kaptoom kan vastzetten. Epplejeck heeft verschillende longeerlijnen in het assortiment. Ze variëren van zwart tot hippe kleurtjes. De merken die longeerlijnen aanbieden zijn onder andere  Imperial Riding, Lammert Haanstra en ons eigen huismerk Epplejeck.

Enkele longeerlijn bevestigen

Je kunt de enkele longeerlijn op verschillende manieren bevestigen. Wanneer je je paard alleen even beweging wilt geven kun je de lijn aan je halster vastklikken. Je kunt de lijn ook twee keer door de eerste bitring halen en vastmaken aan de buitenste bitring. Als je paard heel sterk is kun je de longeerlijn door de binnenste bitring halen, achter de oren langs leiden en vastmaken aan de buitenste ring. Wat je ook kunt doen is een longeerriempje gebruiken. Deze klik je vast aan beide bitringen. Het verbindt de ringen met elkaar en je kunt je longeerlijn dan aan het riempje vastklikken. Wanneer je bijvoorbeeld ook nog bijzettouwtjes gebruikt, kun je de lijn ook door de binnenste bitring aan de longeersingel vastmaken. Hierdoor kun je je paard makkelijker laten buigen.

Enkele longeerlijn online kopen

Een enkele longeerlijn bestellen bij Epplejeck? Dat kan 24/7 vanuit je luie stoel. Je bestelling wordt gratis geleverd vanaf €49,- in Nederland én België. Ben jij meer een eerst vergelijken, voelen, passen en dan kopen type? Kom dan langs in één van onze filialen.

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!