Geboortemelders

3 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Birth Alarm voor komst veulen


Hoera! Huppelt er binnenkort een veulentje bij je door de wei? Bespaar jezelf slapeloze nachten en gebruik de handige geboorte melder. Het Birth Alarm systeem is waterdicht en wordt geleverd om te monteren aan het halster van de merrie (let op: montage om te bevestigen aan een singel wordt niet meegeleverd). De geboortemelder heeft onbeperkt bereik en werkt met een GSM systeem dat geprogrammeerd kan worden op meerdere telefoonnummers, zowel een mobiele als een vaste telefoon.

Hoe werkt een birth alarm?

Het paard krijgt het halster met de geboortemelder om. De geboortemelder stuurt vervolgens statusberichten via SMS met o.a. het batterijniveau, de instellingen, het netwerkbereik en natuurlijk het aantal weeën welke aangeven dat de merrie gaat bevallen.

Er zijn ook paarden die slapen in dezelfde houding als tijdens de weeën, daarom zitten er 2 verschillende standen op de geboortemelder:

Instelling 1 is de standaardsituatie: het birth alarm gaat af zodra de merrie plat gaat liggen.

Instelling 2 is voor een kleine groep merries (ongeveer 15%) die slapen in dezelfde houding die ze tijdens de weeën aannemen (plat liggen). Vanaf dat de merrie plat gaat liggen, gaat het birth alarm de tijd bijhouden hoelang de merrie plat ligt. Als de merrie langer dan een bepaalde tijd plat ligt (omdat de merrie slaapt), schakelt het Birth Alarm zichzelf weer naar standby. Komt de merrie binnen een bepaalde tijd omhoog en gaat daarna weer liggen, omdat als een merrie weeën heeft ze binnen een bepaalde steeds weer omhoog komt vanuit het plat liggen, dan geeft het Birth Alarm een melding.

Birth alarm bestellen bij Epplejeck?

Wil je een geboortemelder bestellen voor je paard bij Epplejeck? Dat kan 24/7 zo vanuit je luie stoel. Je bestelling wordt gratis geleverd vanaf €49,- in Nederland én België. Ben jij meer een eerst vergelijken, voelen, passen en dan kopen type? Kom dan langs in één van onze filialen.
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!