Hoevenkrabbers

9 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Hoevenkrabbers

De hoeven van je paard hebben ook verzorging nodig. Naast de hoefsmid die natuurlijk regelmatig komt, kun je hier zelf ook mee bezig. Een paard kan namelijk last krijgen van een steentje in de hoef. Ook kan het zijn dat er een dikke laag modder onder zit waardoor het bol wordt aan de onderzijde. Dat loopt natuurlijk niet lekker. Met een hoevenkrabber kun je dit makkelijk verwijderen

Hoevenkrabben van je paard

De hoeven van je paard uitkrabben, hoe moet dat eigenlijk. Het is belangrijk om op een paar punten te letten. Ten eerste moet je paard natuurlijk goed vaststaan. Ga als je de voorbenen eerst doet, naast het schouder staan. Bij de achterbenen kun je het beste ter hoogte van de heup gaan staan. Dit is het veiligste. Wanneer je snel last krijgt van je rug, ga dan even iets door je knieën. Leer je paard een commando wanneer je het voetje optilt.

Hierdoor gaat het de volgende keer alweer makkelijker. Bereid je paard voor door je hand van boven naar beneden te laten glijden over zijn been. Daarna pak je zijn voet op. Hierdoor voorkom je dat het paard schrikt. Ondersteun het been en houdt de het been net boven de hoef vast. Begin voorzichtig steentjes en viezigheid te verwijderen rondom de straal. Wees voorzichtig met deze V-vorm, dit mag niet opengaan. Krab van jezelf af, dit voorkomt pijn als je uitschiet. Controleer ook goed onder de randen van de ijzers mocht je paard deze hebben. Met het borsteltje op de hoevenkrabber haal je het laatste vuil weg. Zet voorzichtig het been weer neer, laat het niet vallen.

Verschillende soorten hoevenkrabbers

Er zijn verschillende hoevenkrabbers in het assortiment van Epplejeck. Het verschil zit hem voornamelijk in de kleuren of opdruk. Het is een bont gezelschap hoevenkrabbers, dus jouw smaak zal er altijd bij zitten. Epplejeck heeft bijvoorbeeld hoevenkrabbers voor je paard met sterretjes. Ook is er en met Friese vlag of regenboog. Je kunt een hoevenkrabber met of zonder borsteltje kopen.

Hoevenkrabber voor je paard online kopen

Een geschikte hoevenkrabber voor je paard bestellen bij Epplejeck? Dat kan 24/7 vanuit je luie stoel. Je bestelling wordt gratis geleverd vanaf €49,- in Nederland én België. Ben jij meer een eerst vergelijken, voelen, passen en dan kopen type? Kom dan langs in één van onze filialen.
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!