Therapeutische Boots

5 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Therapeutische boots voor paarden

Tijdens training wordt er veel van de benen van je paard gevraagd. Omdat hier weinig bespiering aanwezig is, zijn de botten en gewrichten van je paard minder goed beschermd. Dit maakt met name de onderbenen van je paard erg kwetsbaar. Goede ondersteuning bij herstel na training is daardoor onmisbaar. Zorg er daarom onder andere voor dat je paard voldoende rust en tijd heeft om de beschadigde weefsels na training te herstellen voordat je aan een nieuwe training begint. Afwisselen in de intensiteit van de training is een andere voorzorgsmaatregel die je kunt nemen om de benen van je paard zo goed mogelijk te beschermen tegen blessures. Daarnaast kun je de benen van je paard tijdens herstel ook ondersteunen door het gebruik van therapeutische boots. Therapeutische boots voor paarden hebben een aantal specifieke functies waardoor eventuele blessures kunnen worden voorkomen. Wil je therapeutische beenbeschermers voor je paard kopen? Er zijn therapeutische beenbeschermers die warm worden, maar ook beenbeschermers die juist verkoeling bieden. Wij hebben daarom de Hot Cold Relief boots van Shiresen de Ice Vibe set van Horseware in het assortiment zitten.

Hoe gebruik je de Shires Hot/Cold Relief Boots

De Shires Hot/Cold Relief boots ondersteunen bij het herstel van blessures en het voorkomen van blessures. Er zijn Hot Cold Relief boots speciaal voor de pezen en banden, maar ook voor de gewrichten van je paard. Deze therapeutische beenbeschermers kun je zowel warm als koud omdoen. Het opwarmen van de boots kun je eenvoudig doen door deze in de magnetron of in warm water te leggen. Warme boots stimuleren de doorbloeding en helpen de spieren te ontspannen. Op deze manier werken de hot boots goed bij stijfheid en gewrichtsaandoeningen. Ter voorkoming van blessures kun je de warme beschermers omdoen voordat je gaat rijden. Hierdoor zijn de spieren al lekker opgewarmd voordat de training begint. 
Het koud maken van de therapeutische boots kan in de vriezer of in koud water. De koude boots zorgen voor verkoeling waardoor zwellingen, ontstekingen en pijn wordt verminderd. Je kunt de koude beschermers preventief na training omdoen. Op deze manier voorkom je de kans op een zwelling of ontsteking na training.
De boots zijn gemaakt van comfortabel neopreen met klittenband sluitingen zodat de boots goed blijven zitten. De gelpacks in de boots kun je gemakkelijk schoonmaken met warm water en milde zeep. De boots kun je in de wasmachine wassen op 30 graden.

Hoe gebruik je de Horseware Ice Vibe set

De Horseware Ice Vibe set kan gebruikt worden bij verschillende blessures, zoals gallen, kneuzingen, verstuikingen en artritis. Omdat bij koelen de bloedcirculatie stil kan vallen, is alleen koelen niet altijd effectief genoeg. Daarbij neemt de zuurstoftoevoer daardoor ook af. De therapeutische boots van Horseware zijn daarom zeer effectief. De Ice-Vibe geeft namelijk een trilling af, waardoor de bloedcirculatie op gang blijft en tegelijkertijd kan koelen. Hierdoor wordt het genezingsproces versneld en blijft de zuurstoftoevoer naar de blessure optimaal. Een behandeling met de Ice Vibe set duurt ongeveer 20 minuten. Wil je alles weten over de werking en de voordelen van de Ice Vibe set van Horseware? Klik dan hier voor de volledige beschrijving.

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!