Wensenlijst Categorieën

Scheermachines

14 Artikelen

Scheermachines 

Ben je op zoek naar een goede scheermachine? Epplejeck heeft scheermachines van de beste merken zoals Liscop, Sectolin en Moser. In onze collectie vindt je gegarandeerd de scheermachine waar jij naar zoekt! 

Wat voor scheermachine kies je?

Welke scheermachine je kiest hangt af van je voorkeuren en / of je je paard of pony helemaal wilt scheren of alleen de details zoals de benen, oren en baard. Als je je paard of pony helemaal wilt scheren kies je voor een groot en robuust scheerapparaat zoals de Liscop Lite, Kerbl Farmclipper of de Sectolin SE-600. De messen van deze scheermachines zijn groot, sterk en geschikt voor grote oppervlaktes. Voor het scheren van de benen, oren en baard gebruik je een kleinere scheermachine, ook wel een opscheermachine genoemd. De messen van deze scheermachines zijn kleiner en fijner, waardoor je beter en preciezer kunt scheren. Tip: heb je geen stroomaansluiting op de plek waar je je paard of pony wilt scheren, gebruik dan een scheermachine met oplaadbare accu. 

Wanneer begin je en hoe ga je te werk?

Je kunt het beste wachten met scheren tot de wintervacht van je paard of pony helemaal ontwikkeld is. Meestal is dit rond half oktober, maar dit kan per paard verschillen. Gemiddeld zal je paard of pony twee keer per winter geschoren moeten worden, de eerste keer dus rond eind oktober en de tweede keer vaak in januari.
Zorg ervoor dat, voordat je begint met scheren, je paard of pony goed schoon en droog is! Natte haren, zand en andere vuilresten zijn funest voor je scheermachine. Het beste is om je paard of pony een dag van te voren te wassen. Daarnaast is het belangrijk dat de messen van je scheerapparaat geslepen zijn en de accu opgeladen is. Begin vervolgens voorzichtig te scheren bij de schouders. Scheer altijd tegen de haren in en maak nooit lange halen. Voor een mooi resultaat kun je het beste in overlappende banen scheren, zodat je zo weinig mogelijk strepen krijgt. Laat de scheermachine zijn werk doen en druk of duw niet te hard. Zorg ervoor dat het scheerapparaat vlak door de vacht glijd en trek eventuele huidplooien strak met je hand. Scheer de benen altijd langs de buitenzijde en trek de achterbenen naar voren.

Blijven er plukken haar staan? Of kauwen de messen aan de vacht van je paard of pony? Dan staat er waarschijnlijk een verkeerde spanning op het mes. Zorg er daarom altijd voor dat de scheerkop niet te los, maar ook niet te strak afgesteld staat. Als de schroef te los zit krijgt het mes geen grip op het haar en als deze te strak aangedraaid staat komt er teveel wrijving op het mes waardoor de motor te hard moet werken om het mes te laten bewegen.

Meer lezen over scheren, scheermodellen en wat je moet doen als je paard of pony scheren spannend vindt? Lees dan onze blog hier.