Wensenlijst Categorieën

Scheermachines

14 Artikelen

De beste collectie scheermachines

Ben je op zoek naar een goede scheermachine? Epplejeck heeft  scheermachines van de beste merken zoals Liscop, Sectolinen Moser. Bestel jouw scheermachine gemakkelijk en snel online of kom langs in één van onze 11 filialen. Bestel gratis vanaf 100 euro, betaal achteraf met Afterpay en ruilen of retourneren kan binnen 14 dagen. In onze collectie vind je gegarandeerd de scheermachine waar jij naar zoekt!

Wat voor scheermachine kies je?

Welke scheermachine je kiest hangt af van je eigen voorkeuren en of je je paard helemaal wilt scheren of alleen de details zoals benen, oren en baard. Als je je paard helemaal gaat scheren kies je voor een groot en robuust scheerapparaat zoals de Liscop Lite, Kerbl farmclipper of de Sectolin SE-600. De messen van deze scheermachines zijn groot en sterk en geschikt voor de grote oppervlaktes. Voor het scheren van de benen, oren en baard gebruik je een kleinere scheermachine, ook wel opscheermachine genoemd. De messen van deze scheermachines zijn kleiner en fijner, waardoor je beter en preciezer kunt scheren. Tip: heb je geen stroomaansluiting op de plaats waar je je paard wilt gaan scheren, gebruik dan een scheermachine met een oplaadbare accu. 

Wanneer begin je en hoe ga je te werk?

Je kunt het beste wachten met scheren totdat de wintervacht van je paard helemaal ontwikkeld is. Meestal is dit rond half oktober, maar dit kan per paard verschillen. Gemiddeld zal je paard twee keer per winter geschoren moeten worden, de eerste keer dus rond eind oktober en de tweede keer vaak in januari.
Zorg ervoor dat, voordat je begint met scheren, je paard goed schoon en droog is! Natte haren, zand en andere vuilresten zijn funest voor je scheermachine. Het beste is om je paard een dag van te voren te wassen. Daarnaast is het belangrijk dat de messen van het scheerapparaat geslepen zijn en de accu opgeladen is. Begin vervolgens voorzichtig te scheren bij de schouders. Scheer altijd tegen de haren in en maak nooit lange halen. Voor een mooi resultaat kun je het beste in overlappende banen scheren, zodat je zo weinig mogelijk strepen krijgt. Laat de scheermachine zijn werk doen en druk of duw niet te hard. Zorg er voor dat het scheerapparaat vlak door de vacht glijd en trek eventuele huidplooien strak met je hand. Scheer bij de benen altijd langs de buitenzijde en trek de achterbenen naar voren.

Blijven er plukken haar staan? Of kauwen de messen aan de vacht van je paard? Dan staat er waarschijnlijk een verkeerde spanning op het mes. Zorg er daarom altijd voor dat de scheerkop niet te los, maar ook niet te strak afgesteld staat. Als de schroef te los zit krijgt het mes geen grip op het haar en als deze te strak aangedraaid staat komt er teveel wrijving op het mes waardoor de motor te hard moet werken om het mes te laten bewegen.

Meer lezen over scheren? Lees dan onze blog en  klik hier.