Scheermachines

16 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Scheermachines 

Ben je opzoek naar een goede scheermachine? Epplejeck heeft scheermachines van de beste merken zoals Liscop, Sectolin en Moser. In onze collectie vindt je gegarandeerd de scheermachine waar jij naar zoekt.

Welke scheermachine voor paarden?

Welke scheermachine je kiest hangt af van je voorkeuren. Wil je het lichaam je paard helemaal scheren of alleen de details zoals de benen en oren? Wanneer je je paard helemaal wilt scheren, kies je voor een groot en robuust scheerapparaat zoals de Liscop Lite, Kerbl Farmclipper of de Sectolin SE-600. De messen van deze scheermachines zijn groot, sterk en geschikt voor grote oppervlaktes. Voor het scheren van de benen, hoofd en oren gebruik je een kleinere scheermachine, ook wel een opscheermachine genoemd. De messen van deze opscheermachines zijn kleiner en fijner, waardoor je beter en preciezer kunt scheren. Heb je geen stroomaansluiting op de plek waar jij je paard wilt scheren, gebruik dan een scheermachine met oplaadbare accu zoals de Farmclipper Akku.

Wanneer begin je en hoe ga je te werk?

Je kunt het beste wachten met scheren tot de wintervacht van je paard helemaal ontwikkeld is. Dit kan per paard en seizoen verschillen. Gemiddeld zal je paard twee keer per winter geschoren moeten worden, de eerste keer rond eind oktober en de tweede keer vaak in januari. Zorg ervoor dat, voordat je begint met scheren, je paard goed schoon en droog is. Natte haren, zand en andere vuilresten zijn funest voor je scheermachine. Het beste is om je paard een dag van te voren te wassen. Daarnaast is het belangrijk dat de messen van je scheerapparaat geslepen zijn, de eventuele accu opgeladen is en je voldoende smeerolie hebt. Begin vervolgens voorzichtig te scheren bij de schouders. Scheer altijd tegen de haren in en maak mooie, lange halen. Voor een mooi resultaat kun je het beste in overlappende banen scheren, zodat je zo weinig mogelijk strepen krijgt. Laat de scheermachine zijn werk doen en druk of duw niet te hard. Zorg ervoor dat het scheerapparaat vlak door de vacht glijdt en trek eventuele huidplooien strak met je hand. Scheer de benen altijd langs de buitenzijde en trek de achterbenen naar voren.

Blijven er plukken haar staan? Of kauwen de messen aan de vacht van je paard? Dan staat er waarschijnlijk een verkeerde spanning op het mes. Zorg er daarom altijd voor dat de scheerkop niet te los, maar ook niet te strak afgesteld staat. Als de schroef te los zit, krijgt het mes geen grip op het haar en als deze te strak aangedraaid staat komt er teveel wrijving op het mes waardoor de motor te hard moet werken om het mes te laten bewegen. Meer lezen over scheren, scheermodellen en wat je moet doen als je paardd scheren spannend vindt? Lees dan onze blog hier.


Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!