Vliegendekens

118 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren
  • van 4

Vliegendekens voor je paard

In ons assortiment vind je een ruim aanbod aan vliegendekens van merken zoals Horseware, Bucas, Shires en Epplejeck. Van verschillende kleuren tot hippe printjes, met of zonder hals, bij Epplejeck vind je het allemaal. Denk bijvoorbeeld aan de populaire vliegendeken Amigo Bug rug van Horseware of de vliegendeken met zebraprint van Bucas. Met een comfortabele vliegendeken houd jij deze zomer vliegen en andere vervelende insecten bij je paard op afstand.

Vliegendekens zijn gemaakt van polyester mesh en hebben iets grotere mazen dan bij een eczeemdeken. Ook vliegendekens beschermen je paard of pony tegen vliegen, muggen en andere insecten. Vanwege de grotere mazen en het model deken, kunnen vliegen in sommige gevallen je paard nog wel bijten. Er zijn modellen vliegendekens die echter een dusdanige pasvorm hebben waardoor de deken nóg beter beschermt. Een vliegendeken is geschikt voor paarden die last hebben van vliegen maar geen allergische reactie krijgen van een bijt. Een vliegendeken is iets comfortabeler voor je paard doordat de mazen iets groter zijn en dus voor je paard net wat meer ademt.

Vliegendeken met zebraprint

Je ziet het tegenwoordig overal: paarden met zebra vliegendekens en eczeemdekens. Maar waarom zou je je paard een deken met zebraprint op doen? Uit onderzoek is bewezen dat zebraprint meer dan 70% van de muggen op afstand houdt. Vanwege de zwarte en witte strepen raken de muggen gedesoriënteerd en zullen geïrriteerd wegvliegen, op zoek naar een beter prooi. Hierdoor zorgt een deken met zebraprint ervoor dat muggen op afstand blijven en je paard rustig in de wei kan grazen.

Vliegen uitrijdeken

Geef vliegen en insecten ook tijdens het uitstappen geen kans. Na een training kan het voorkomen dat je paard wordt belaagd door vliegen. Dit is natuurlijk niet fijn, maar een gewone vliegendeken opleggen over het zadel is onhandig. Daarom zijn er vliegen uitrijdekens. Deze hebben een speciale uitsparing voor het zadel. De deken kan dus tijdens de cooling down van je paard opgelegd worden. De vliegen uitrijdeken is ook ideaal voor een zomerse buitenrit. Hij weert de vliegen en beschermt je paard.

Eczeemdeken

In de vliegenperiode kunnen paarden ook last krijgen van zomereczeem. De paarden krijgen dan last van irritaties en heftige jeuk. Dit wordt veroorzaakt door een allergische reactie op knutten, dit zijn kleine muggen. De eczeemdeken beschermt het paard tegen deze knutten. Door de meshstof waar de eczeemdeken van gemaakt is komen de muggen niet bij het paard. Ook zorg deze stof ervoor dat het paard zijn warmte nog wel kwijt kan. Daarnaast beschermd de deken je paard tegen de Uv-straling van de zon.

Vliegendekens online bestellen

Vliegendekens bestellen bij Epplejeck? Dat kan 24/7, zo vanuit je luie stoel. Bestellen via onze webshop is zo gepiept en altijd voordelig. Bestel gratis vanaf 49,- binnen Nederland én België. Betalen kan achteraf binnen 14 dagen. Ben jij meer het eerst vergelijken, voelen, passen en dan kopen type? Kom dan langs in één van onze filialen.
Wensenlijst Categorieën

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!