Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merk

Maat

Kleur

Materialen

Type

Soort

Collectie

Prijzen

×
  • van 8

Halsters

182 Artikelen
  • van 8

Halsters 

Veel verschillende kleurtjes, hippe printjes, glitters, bont en leer. Deze woorden geven een perfecte omschrijving van ons assortiment aan halsters! Of je nu op zoek bent naar een halster van Eskadron, HV Polo, Harry’s Horse, Anky of gaat voor de ruime keuze aan Epplejeck halsters, bij ons ga je vinden wat je zoekt!

In ons assortiment vind je halsters van maat falabella veulen tot en met extra groot. De meeste halsters worden verkocht zonder touw, maar wij hebben speciaal voor de setjes liefhebbers veel verschillende halstersets. Ook voor een touwhalster ben je bij Epplejeck aan het juiste adres. 

Nylon of leer?

De meeste halsters worden gemaakt van nylon of leer. Beide materialen hebben zo hun voor- en nadelen. Nylon is erg sterk en duurzaam materiaal, wat inhoudt is dat het halster een lange levensduur heeft. Nylon halsters zijn vaak goedkoper dan leren halsters. Leer is erg stevig en heeft, net als nylon, een lange levensduur. Wel is het van belang dat je een leren halster regelmatig goed verzorgd met daarvoor geschikte leeronderhoud producten. Deze kun je hier vinden.

Halsters

Een halster is onmisbaar als je omgaat met paarden of pony’s. Je gebruikt een halster (met touw) om je paard te leiden en mee vast te zetten. Ideaal als je gaat poetsen, tijdens transport, verplaatsen of gewoon een rondje lekker buiten om. 

Touwhalsters

Touwhalsters zijn erg populair en geschikt om mee te rijden of om grondwerk, zoals vrijheidsdressuur, te doen. Touwhalsters worden ook wel knoophalsters genoemd, omdat het één stuk touw is wat geknoopt is tot een halster. Het dunne materiaal van het touw zorgt voor duidelijke communicatie tussen jou en je paard of pony. Door een touwhalster wordt de druk precies op de juiste plaats verdeeld.
Let op: touwhalsters zijn gemaakt van ijzersterk touw wat niet breekt. Daardoor is een touwhalster absoluut niet geschikt om je paard of pony mee vast te binden, dit kan lelijke wonden veroorzaken. Ook is het niet verstandig om je paard of pony met een touwhalster in de stal, paddock of weiland te zetten.

Welke maat heb ik nodig?

Het inschatten van de maat kan soms lastig zijn, daarom kun je gebruik maken van de onderstaande richtlijn om een goede schatting te maken. Ieder paard of pony is natuurlijk anders, het kan dus zijn dat jouw paard of pony afwijkt van de richtlijn!

  • Falabella veulen: geschikt voor falabella en mini shetlanderveulens 
  • Shetlander veulen: geschikt voor (mini) shetlander veulens 
  • Paard veulen / veulen: geschikt voor (warmbloed) veulens en pony’s veulens 
  • Shetlander: geschikt voor shetlanders en A pony’s 
  • Pony: geschikt voor kleine B- en C pony’s 
  • Middel / cob: geschikt voor D- en E pony’s 
  • Paard / full: geschikt voor paarden vanaf 1.60m 
  • Extra groot: geschikt voor trekpaardrassen