Gebitsverzorging

3 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Gebitsverzorging bij je paard

Hoe vaak controleer jij het gebit van je paard? Het is belangrijk dat je het gebit van je paard regelmatig controleert. Paardentanden groeien namelijk continue door. Deze tanden moeten slijten om te voorkomen dat ze te lang worden. Door het kauwen op ruwvoer slijten de tanden. Als de tanden niet slijten of niet op de juiste manier slijten, kunnen er gebitsproblemen ontstaan. Tegenwoordig slijten paardentanden minder goed dan vroeger. Toen kregen paarden voornamelijk veel grof ruwvoer te eten en nu krijgen ze minder ruwvoer en meer krachtvoer. Je paard kan problemen krijgen met eten of kan scherpe haken bij zijn kiezen ontwikkelen, als je zijn gebit niet regelmatig laat behandelen door een dierenarts of paardentandarts.

Mondklem en kiezenvijl

In ons assortiment vind je producten voor de verzorging van het paardengebit. Een onmisbaar product hierbij is een goede, ruim verstelbare mondklem. Hiermee kun je de mond van het paard openen en vastzetten. Met een kiezenvijl kun je vervolgens de kiezen van het paard bijvijlen. De kiezenvijl van Epplejeck heeft verschillende opzetstukken. 

Hoe vaak moet je het gebit van je paard controleren?

Al vanaf de geboorte moet je het gebit van je paard controleren. Bij paarden die nog wisselen (tot 4,5 jaar) is 2 keer per jaar een controle aan te raden. Bij volwassenen paarden met een normaal en gezond gebit is een controle van minimaal 1 keer per jaar aan te raden. Laat het gebit van je paard altijd door een dierenarts of paardentandarts controleren en behandelen. Producten voor gebitsverzorging van je paard online bestellen? Bestel gemakkelijk en snel bij Epplejeck. Betaal je bestelling achteraf en boven de 49,- (Nederland) of 99,- (België) wordt deze gratis verzonden. Wil je de producten liever in real life bewonderen? Kom dan naar één van onze Superstores.

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!