Eczeemdekens

17 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Eczeemdekens voor paarden

Eczeemdekens zijn gemaakt voor paarden met zomereczeem, ook wel staart en maneneczeem genoemd. Een paard met zomereczeem krijgt een allergische reactie wanneer hij of zij gebeten wordt door de culicoïde mug (ook wel knut genoemd). Deze allergische reactie bestaat uit hevige irritatie en jeuk. Als gevolg hiervan zal je paard gaan schuren tegen alles wat ze kunnen vinden. Er ontstaan kale en soms zelf open plekken. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, kun je een paard met zomereczeem een eczeemdeken op doen. Eczeemdekens hebben een extra fijne maas waar zelfs de kleine mugjes niet doorheen kunnen komen of doorheen kunnen bijten en voorkom je irritatie. Doordat eczeemdekens volledig afgesloten zijn, kan de mug zelfs niet bij zijn favoriete plekjes zoals de manen, oksel en buik. De meeste eczeemdekens zijn UV-werend en goed ademend zodat je paard het niet te warm krijgt onder de deken. De culicoïde mug wordt al actief bij temperaturen vanaf 10 graden, afhankelijk van het weer. Het is daarom aan te raden om de eczeemdeken vroeg in het voorjaar (rond maart) op te doen. Je ziet de mug voornamelijk met vochtig, drukkend en windstil weer in een bosrijke omgeving en in vochtige gebieden.

Eczeemdekens kopen

Woon jij in een gebied waar veel dazen zitten of heeft je paard last van zomereczeem? Dan raden we je aan om in plaats van een vliegendeken (die grotere mazen heeft) een eczeemdeken op te doen. De eczeemdeken heeft een dusdanige, fijne maas waardoor muggen, vliegen en dazen niet bij je paard kan komen. Neem een kijkje in ons brede assortiment, bestaande uit merken zoals Horsegear, Horseware, Bucas, WeatherBeeta, QHP en Epplejeck. Vind jouw favoriete merk en zorg ervoor dat je paard er in de zomer comfortabel bij loopt.

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!